Hysén skadad när Blåvitt föll: "Vi mår bra av ledighet nu"

ANNONS
|

Det är mycket som är ovisst i föreningen IFK Göteborg just nu – och på planen famlar laget förgäves efter ett vinnande spel som ger segrar och poäng.

– Det är hårt arbete som gäller och ingenting annat. Nu ska alla ha semester i åtta dagar, sedan har vi tre veckor på oss att jobba hårt. Vi har bara de spelare som vi har, och dem jobbar vi med varje dag, säger Jörgen Lennartsson.

Mot Norrköping var IFK Göteborg aldrig ens nära. Tobias Hysén prickade i och för sig stolpen efter drygt halva första halvleken – matchen första riktiga målchans – men utöver det så handlade det mesta om Peking.

ANNONS

Ledningsmålet borde dock aldrig ha blivit mål. Förre IFK-aren Nicklas Bärkroth ryckte förbi Sebastian Eriksson på högerkanten, slog ett inspel längs marken – som Pontus Dahlberg räddade. Men sedan tappade han bollen. Och David Moberg Karlsson, en annan ex-blåvit, var påpasslig och satte sitt första mål för säsongen.

Svårt att skapa målchanser

– Vi har svårt att skapa kvalificerade målchanser – vi måste bli mycket bättre både på utförandet och i beslutsfattandet den sista fjärdedelen, säger Jörgen Lennartsson, som i pausintervjun med Cmore gick ut och sa att hans lag hade gjort en mycket bra första halvlek.

Något som fick IFK Göteborg-supportrar att rasa på diverse forum och det drogs liknelser till Bagdad-Bobs offentliga framträdanden under Irak-kriget.

Det där var såklart lite elakt i överkant, men efter en rätt skräpig första halvlek blev den andra nästintill miserabel.

– Norrköping är ett bättre fotbollslag än IFK Göteborg just nu. De har ett väldigt bra offensivt artilleri med spelare som är både snabba och skickliga – och sådana som kan dundra in ett skott upp i krysset! Vi måste jobba på att hitta spelare som kan göra så, säger Jörgen Lennartsson.

Han syftar på Nicklas Eliassons snygga 2-0-kanon i mitten av andra, som borrade sig rakt upp i näthörnet där ribba möter stolpe.

ANNONS

"Får komma igen efter ledigheten"

Där dog matchen. Resten var en uppvisning av hemmalaget hur man kan hålla i bollen, bygga upp ett anfallsspel – och skapa högklassiga målchanser.

IFK Göteborg kunde eller förmådde inte ens störa lite.

– Det blev en för stor uppförsbacke och en matchbild som passade Norrköping perfekt. Vi får ta semester nu och komma igen efter ledigheten, säger Jörgen Lennartsson.

ANNONS