Hugo Jimenez slog igenom som modell - nu satsar han på musiken

Hagagrabben Hugo Jimenez, 25, ville bli fotbollsproffs. Men några hastigt tagna bilder och envisa samtal senare, så är karriären mer välklädd.

ANNONS
|

En känsla av att jag har på mig trasor infinner sig när Hugo Jimenez Weldeborn, kliver in på kaféet vid Auktionsverkets gamla lokaler intill Järntorget.

–Jag tänker alltid på hur jag ser ut när jag rör mig ute, säger Hugo som sedan tre år tillbaka jobbar som professionell modell.

Spelade fotboll på elitnivå

Kaféet på Tredje Långgatan ligger bara några stenkast från lägenheten i Haga där Hugo vuxit upp. I flera år spelade han fotboll på elitnivå för Västra Frölunda i pojkallsvenskan, men i 20-årsåldern började andra fritidsintressen växa fram.

– Kompisarna hade kul medan jag tränade. Så jag undrade om det i slutändan var värt det och började tänka om.

ANNONS

Hugo, som vid några tillfällen fått höra att han borde testa att bli modell, gjorde slag i saken. Efter att ha tagit några överexponerade foton så klev han in på en agentur i Göteborg och sa;

– Jag vill bli modell. Vi tog några fler bilder på plats inför hela personalen där, vilket var väldigt obekvämt.

Kände sig iakttagen

Senare samma dag mötte han upp en kompis i Nordstan där det pågick en modevisning. Hugo kände sig iakttagen.

– En skäggig lång och svartklädd man kom fram och sa att han gillade min karisma och frågade om jag ville vara med i deras agentur. Helt sjukt att det hände samma dag som jag bestämde mig för att gå till en modellagentur.

Fin placering i brittisk rankning

Det har snart gått sex år sedan dess. Idag har Hugo två agenturer, en i Göteborg och en i Stockholm, och har jobbat för flera stora mediekedjor. Förra året kom en överraskning när brittiska mediekanalen Top Black Models rankade Hugo som topp tio i världen bland mörkhyade modeller.

– Det är garanterat svårare att bli modell som mörkhyad. Jag har upplevt att man inte är lika eftertraktad, men det kan hjälpa om man liknar en känd mörkhyad modell. Det positiva är ironiskt nog att konkurrensen är mindre eftersom det finns så få.

ANNONS

Medverkade i On fleek på MTV

Nu vill Hugo även ta tag i en annan barndomsdröm. Efter att i flera månader ha tagit sånglektioner i smyg så släppte han i höstas r'n'b-låten Chemistry på Spotify som fick sig ett medialt uppsving när han medverkade i MTV's On fleek, ett program med Ellen Bergström i spetsen som sökte efter nästa stora influens. Likt sin modellkarriär så tog han själv första steget.

– Jag ringde och frågade om jag kunde jobba med dem på något sätt, då fick jag väldigt bra kontakt.

"Drömmen är att kombinera musiken med modellandet"

Hugo Jimenez är på många sätt sin egen manager och har genom envishet i telefonen, medveten strategi på sociala medier och en klar vision om sig själv, skapat sin egen framgång.

– Jag tror på mig själv och vill bevisa att jag kan mer. Drömmen är att kombinera musiken med modellandet på en högre nivå.

Varför?

– För att jag vill bryta stereotyper, vara en förebild för andra och motivera fler att våga tro på sig själva. Att inte ge upp efter ett nej.

Släpper ny låt i maj

Tillsammans med MTV släppte han musikvideon till Chemistry i vintras, som är inspelad i New York och Göteborg. I maj kommer nya låten View, och under våren börjar inspelningarna av ett hemligt projekt tillsammans med MTV, där Hugo ska ha en ledande roll.

ANNONS

– Jag saknar inte fotbollsträningarna direkt. Skorna ligger nedpackade och jag tror dubben på ena skon är av.

Vårt avsked på kafét blir hastigt. Jag trycker in en sista fråga som legat och jäst under intervjun.

Händer det att du går runt i mjukisbyxor?

– Haha, ja det händer. Men mer sällan än ofta.

Hugo Jimenez

Namn: Hugo Jimenez Weldeborn.

Ålder: 25 år.

Bor: Haga/Linné, Göteborg.

Yrke: Modell.

Familj: Mamma Eva, pappa Lars och storasyster Leonore.

Aktuell: Med kommande låten Viewoch hemligt projekt med MTV. Vill slå igenom som artist och kombinera det med modellkarriären.

ANNONS