Hazard sänkte Manchester City – Chelsea behåller greppet i ligatoppen

|

– Det är giltigt att prata om Eden Hazard som en stormatchspelare. Han kliver fram när motståndet är svårt, när matcherna är viktiga, säger Erik Niva i Viasat sport och fortsätter:

– Han har gjort mål på Arsenal, Manchester United och Everton, om nu det räknas. Han har gjort mål på Manchester City två gånger om. Han har den egenskapen och den är ovärderlig.

Hazard skickade in 1–0 redan i den tionde minuten. Hemmalaget rullade upp ett snabbt anfall på högerkanten och Cesar Azpilicueta hittade belgaren med en perfekt snett inåt bakåt-passning. Belgaren sköt direkt och bollen letade sig in i nätmaskorna via Willy Caballeros fumliga händer.

Bjudning avCourtois

Efter ledningsmålet hade Chelsea bra koll på matchen och Manchester City hade förtvivlat svårt att skapa klara målchanser. Men efter 25 minuter fick gästerna hjälp av hemmakeepern Thibaut Courtois.

Belgaren skickade iväg en nonchalant passning som David Silva tog ner. Spanjorens avslutade snabbt, Courtois räddade, men Sergio Agüero rullade in returen.

City fick energi av målet och Leroy Sané frispelades, men Courtois vann duellen mot den tyske talangen.

Behåller greppet i toppen

Tio minuter före paus var det dags för nästa nätrassel. Pedro fälldes i straffområdet, domaren blåste och Hazard fick chansen från elvameterspunkten. Caballero räddade Chelseastjärnans skott, men på returen fixade han sitt andra mål i matchen.

I den andra halvleken spelade Chelsea smart och Antonio Contes väldrillade lag vann rättvist. John Stones fick gästernas bästa kvitteringschans, men mittbacken fick inte träff på bollen framför Chelseamålet på tilläggstid.

–Det var en stor seger, det kanske inte var så veckert, men det viktiga var att vi vann, säger Eden Hazard i Viasat sport.

– Det var bra att vi lyckades komma tillbaka efter förlusten senast (1–2 mot Crystal Palace), fortsätter belgaren.

Segern gör att Chelsea fortfarande toppar Premier League, sju poäng före Tottenham. "Spurs" vann, 3–1, borta mot Swansea efter en sen vändning.

– Chelsea gör precis det som krävs av ett mästarlag, säger Niva. De kommer att kunna titelfira i april.