Här tävlar stjärnorna – i svordomar

ANNONS
|

Att svära i tv kan vara känsligt, speciellt i USA där de grövsta orden censureras med ett pipande ljud. En kändis som är känd för sitt fula språkbruk är kocken Gordon Ramsay som titt som tätt säger både det ena och det andra i sina tv-program.

MISSA INTE:Svordomar och spöken – här är julkalendrarna som fått föräldrar att rasa

Vem vinner – Ramsay eller Spacey?

Men är Ramsay egentligen värst? Den frågan besvaras i ett videoklipp som fungerar som reklam för nya säsongen av stjärnkockens show The F Word där han gästas av House of Cards-stjärnan Kevin Spacey.

I videosnutten blir till och med Gordon Ramsay förbluffad över hur mycket Kevin Spacey kan svära på kort tid och avslutar med att säga "Oj, jag har blivit överkörd".

ANNONS

Här har det svurits i svensk tv

Men det är inte bara i USA som det är kontroversiellt att svära i bästa sändningstid. Här i Sverige brukar svordomar uppröra många – inte minst i julkalendrarna och särskilt 2003 årsHåkan Bråkan där granskningsnämnden för tv och radio tog emot 66 anmälningar. De flesta handlade om karaktärernas beteende, till exempel scenen där Håkan Bråkan drömmer sig fram till tiden han är pappa, varpå tittarna får se honom i soffan med en öl och kolla på Tipsextra.

LÄS MER:House of Cards-stjärnan: Trump har snott alla våra idéer

Nya The F Word har premiär den 31 maj. Kevin Spacey å sin sida är också aktuell runt det datumet. Den 30 maj får vi nämligen avnjuta honom i rollen som President Frank Underwood i femte säsongen av House of Cards.

LÄS OCKSÅ:Gordon Ramsay sågar fansens matlådor – och de älskar det

ANNONS