Här firar spelarna tillsammans med fansen efter vändningen

Det satt hårt inne men efter stor dramatik kunde Öis vända och vinna mot Mjällby efter förlängning – efter att Hakeem Araba nickat in segermålet. Efter vändningen firade spelarna tillsammans med fansen.

ANNONS
|

Mjällby vann det första mötet på Strandvallen med 2–1 och hade ett väldigt bra utgångsläge inför returen i Göteborg.

Ett utgångsläge som blev än bättre när Mjällby tog ledningen på Gamla Ullevi och Öis var piskat att göra två mål för att ta matchen till förlängning. Något som man lyckades med tack vare att Sören Börjesson bytte in Mohammed Said, 17, som lite på egen hand räddade Öis till en förlängning.

LÄS ÄVEN: Öis glädjerus: "Har faktiskt gråtit en skvätt"

I förlängningen krävdes det att Hakeem Araba slängde sig med hela sin kraft i förlängningens sista minut för att få in bollen. Ett mål som fick Gamla Ullevi att koka över med glädje och Araba att tappa fattningen.

ANNONS

– Jag blev bara så glad, säger han om avgörandet.

Firandet började sedan direkt i omklädningsrummet där spelarna kramade om varandra och pustade ut efter en minst sagt lång och brokig säsong.

Efter ett tag tog ordföranden Joacim Nordh till ord och berättade hur tacksamma klubben är för att spelarna fixade det nya kontraktet och berättade att klubben bjuder på mat och "tillbehör" under kvällen.

LÄS ÄVEN: Här är önskelistan för Öis – spelarna som klubben jagar

Kvällen fortsatte sedan långt in på småtimmarna där spelarna och fansen firade superettankontraktet tillsammans i Göteborg. Där tvåmålsskytten Mohamed Said hyllades med att fansen sjöng "Momo till landslaget".

Spana in några av bilderna från firandet i bildspelet ovan.

ANNONS