Här festar göteborgarna på en "RusseTrikk"

Gänget bakom Quizadillas på Yaki-Da har tagit Skam-hypen till en ny nivå. Under lördagskvällen åkte de "RusseTrikk" genom Göteborg med Skam-quiz: "Det är väldigt trevligt. Avslappnat med mycket skratt", säger Magnus Lindberg, 34, som är en av arrangörerna.

ANNONS
|

Häromveckan köade hundratals personer till Yaki-Da för att få vara med påQuizadillas Skam-quiz. Och ingen mindre änskådespelaren David Sjøholt kom på besök.

För den som missat den extremt populära tv-serien Skam handlar den om ett gäng norska ungdomar och deras liv. I serien, som finns i tre säsonger på SVT Play, får man följa karaktärer som Eva, Noora och Isak.

LÄS MER:"Skam"-stjärna på hemligt besök i Göteborg

Nu har gänget bakomQuizadillas tagit Skam-febern till en helt ny nivå. Under lördagskvällen åkte de en "RusseTrikk" genom Göteborg. I inbjudan skriver de:

"Vi börjar kvällen med att vi har hyrt Göteborgs svar på Russebussen, vår alldeles egna Russetrikk (spårvagn) som tar oss genom Göteborg i en och en halv timme samtidigt som vi dricker öl och spiller russelåter for å få opp stemningen."

ANNONS

Quiz på RusseTrikk

I tv-serien Skam är Russebussen ett återkommande fenomen där studenter helt enkelt åker buss och festar. Göteborgsgänget åker istället spårvagn och kallar Russebussen för "RusseTrikk".

-Det är väldigt trevligt. Avslappnat med mycket skratt, säger Magnus Lindberg, 34, som är en av arrangörerna.

På RusseTrikken genomfördes också ytterligare ett Skam-quiz.

- De kör ett miniquiz på sina telefoner, säger Magnus Lindberg.

Är inte "Skam"-hypen ganska extrem?

- Jo, men det är en sådan jättevälgjord serie som inte har gjorts innan. Många känner igen sig då den är så autentisk. Men att det är en sådan hype är otroligt. Vi vill vara en del av den hypen så vi rider på vågen kan man säga.

LÄS MER:Skam tar unga på allvar

Efter RusseTrukken bjöds gästerna till en hemlig festlokal med "Skam"-tårta och öl från "Pilsmannen".

ANNONS