Här dansar Carola nudistpolka med Ola Salo

Taube-älskarna fick en glad överraskning när Carola tog Ola Salo i handen och dansade ut i publikhavet sjungande en nudistpolka.

ANNONS
|

"Hoppsansa, se opp i svängarna!" Under Taubespelen på Orust bjöds publiken på en glad överraskning när Carola tog Ola Salo i handen och dansade ut i publikhavet sjungande en nudistpolka.

"Ria faderia faderallala" Publiken blev full i skratt och många tycktes lätt förundrade när Carola, efter en mäktig version av Änglamark, bjöd upp till dans och tog en svängom med sin artist-vän från TV-serien Så mycket bättre: Ola Salo. Från scenen sjöng de duett till Den lycklige nudisten, en av flera Evert Taube-låtar omatt få dansa naken i det gröna. Sedan klättrade artisterna ner från scenen och dansade i galopp ut i publikhavet bland de tusentals vita plaststolarna. Samtidigt fortsatte sången: "Sund är glädjen bland nudisterna, luft och sol utplånar bristerna, ifrån hjässan ner till vristerna."

ANNONS

Extra lyxig orkester

Trots förmiddagens ihållande regn klarnade det upp strax efter tre, tursamt nog för de fyratusen Taube-älskare som kommit till Orust för Taubespelens dag nummer tvåmed artister som Melissa Horn, Molly Sandén och Carola. Liveorkestern, under ledning av Peter Nordahl, med sina sexton musiker och stortonvikt på blås- och stråksektionen inklusive harpa, kändes extra lyxig.

Ola Salo, sommarfin i vit kostym och scarf iblommiga färger inledde passande nog med att sjunga Taube-visan Inbjudan till Bohuslän. Strax därefter lovordade han Evert Taube som en mästare på ord, med "förmåga att måla upp ett landskap egentligen vilket som helst, så att vi riktigt kan sedet framför oss." Och det handlar inte bara om flora och fauna, poängterade Ola Salo, utan kan lika gärna vara hans beskrivningar av dåtidens brats och klubb-kids i Stockholmsnatten, som Taube jämförde med blomblad som i Stockholmsmelodi

Sjösalavår utan Sven-Bertil

– Efter sommarens längsta och kanske värsta regn känns det skönt att kunna välkomna er i solen, sa sångerskan Melissa Horn. Därefter framförde hon, på akustisk gitarr tillsammans med gitarristen Anders Pettersson, en avskalad version av Du går nu, och en bitterljuv tolkning av Lät du henne komma nära. Hon beklagade att Sven- Bertil Taube av hälsoskäl inte kunde var på plats för att sjunga duett med henne i Sjösalavår. Kallade honom en "sann gentleman" och fick applåder för tillägget "och sådana finns det ju inte så många av i min ålder".

ANNONS

Därefter deltog publiken engagerat i allsång av Rosa på bal under ledning av Hanna Boquist och Jasmine Sjöstedt. Molly Sandén gjorde en stark version av Taubeklassikern Så skimrande var aldrig havet och Carola mindes hur pappa Jan satt och tog ut Taubelåtar på gitarren, och inte viste om briggen hette Blue ird av Hull eller Hall.

För 23 året i rad arrangeras Taubespelen på Orust, och när Kenneth Gärdestad fick ta emot Orusts stora Evert Taube pris för sina texter som för alltid tagit plats i den svenska folksjälen reste sig publiken upp och applåderade i flera minuter. Carola framförde med stor inlevelse framfört För kärlekens skull. Efter tacktaletspelade orkestern också ytterst stämningsfullt Sommarlängtan till Ted Gärdestads inspelade sång.

ANNONS