Här är konstnären bakom musbutikerna i Haga

Staffan Lindholm är konstnären bakom de tre nyöppnade musbutikerna i Haga, som uppmärksammats av många göteborgare den senaste veckan. – Jag gillar att hålla på och måla saker i miniatyr, det är något som jag har börjat med på ålderns höst, säger han.

ANNONS
|

Sedan i fredags har göteborgare uppmärksammat hur tre nya butiker har slagit upp portarna i Haga.

PåKaponjärgatan i Haga syns en skobutik, en mc-butik och ett galleri och nu kan GP avslöja att konstnären bakom de tre minibutikerna är Staffan Lindholm.

När GP kontaktar honom under lördagsmorgonen ska han precis i väg till Haga för att limma fast en stövel i den nyöppnade skobutiken.

– Den har trillat ner. Så jag ska dit och få upp den på hyllan igen. Jag gillar att hålla på och måla saker i miniatyr, det är något som jag har börjat med på ålderns höst.Tidigare har jag målat fjärilar i naturlig storlek och gör minipingviner och sälar för att sälja,säger Staffan Lindholm.

ANNONS

LÄS MER:Musbutiker har öppnat i Haga

"Det är så fint"

Fenomenet med musbutiker har tidigare dykt upp i andra delar av Sverige där konstkollektivetAnonymouse har stått som skapare.

– Jag har sett på tv hur man har öppnat sådana här butiker i exempelvis Malmö och för ett tag sedan hittade jag ett ställe där det fanns utrymme för att bygga små minibutiker i Haga, säger han.

Alexandra Özdemir Berger arbetar i kaféet tvärs över gatan från de små musbutikerna.

– Den första butiken öppnades för en vecka sedan och i fredags upptäckte jag två nya butiker. Jag såg också hur en man höll på att fippla med det, så jag gick fram och pratade med honom lite. Han var jätteglad och stolt över det här, det märktes. Jag berättade också att jag önskar mig en miniatyr av min butik i födelsedagspresent, det hade varit en dröm, berättar hon och fortsätter:

– Jag ser varje morgon hur vuxna människor ligger på marken och skrattar och tar kort på det här. Det är så fint att människor låter det vara och bara tittar, att ingenting har förstörts.

Staffan Lindholm berättar att ha själv suttit på kaféet och sett hur människor har reagerat över de nya butikerna.

ANNONS

– Det är jätteroligt att få göra det här. Jag har själv suttit på fiket intill och sett hur människor har reagerat ochdet är min lön för det hela. Jag blir jätteglad och man får nog faktiskt säga att jag känner mig stolt över det, säger han.

"Det är jätteroligt"

I en av musbutikerna, galleriet, syns flera tavlor på väggen. Tavlor, som han berättar att han själv är konstnären bakom.

– Det är jag som har fotograferat mina egna målningar som jag har gjort och på dörren har jag min egen logotype som syns.

Butikerna är gjorda av masonitträ, plexiglas till fönstren, små tunna ribbor - som annars är till för exempelvis modellbåtar, tunn faner och frigolit till taket.

Därefter har han klippt ut annonser och använt som skyltar för butikerna.

På frågan om han kommer att göra en miniatyr avAlexandra Özdemir Bergers kafé, ställer han sig positiv:

– Det är inget som sker på en eftermiddag, men jag ställer gärna upp och gör det. Det är jätteroligt att göra det här, om det finns fler utrymmen så kommer jag fortsätta att göra mer musbutiker, säger han.

ANNONS