Här är göteborgskreatörens nya jätteprojekt

Efter att kaféägaren tvärs över gatan önskat sig en miniatyr av sitt eget kafé är nu göteborgskreatören och mannen bakom musbutikerna Staffan Lindholm i gång igen. Nu väntar dock utmaningen att göra den i snäppet större skala. – Det var jätteroligt att få den här utmaningen, säger han.

ANNONS
|

Den göteborgske konstnären bakom de omskrivna musbutikerna i Haga fortsätter att leverera sina alster.

När GP når honom under söndagsförmiddagen ska han i väg för att kolla till batterierna till belysningen han satt upp i musbutikerna.

– Det är väldigt fräckt med belysning på. Jag vet inte hur länge batterierna håller, så det behöver jag kolla, säger han och fortsätter:

–Just nu har jag precis börjat med att bygga en front till En Deli Haga som är under uppbyggnad. Det är lite hemligt än så jag kan inte säga så mycket mer om det.

Staffan Lindholm berättar att planen är att ha klart det nya konstverket till 24 november.

ANNONS

– Planen är att den här ska vara klar till julskyltningen i november. Man kan säga att den visar en kuliss från kaféets utsida. Jag ska ner nu för att se hur det ser ut med fästen, så jag kan göra något liknande, säger han.

LÄS MER:Här är konstnären bakom musbutikerna i Haga

"Känns som en utmaning"

Storleken på det kommande konstverket kommer vara varianten större än tidigare skapelser.

Den nya fasaden av kaféet kommer landa på en storlek på 140 gånger 45 centimeter.

– Det kommer ta några dagar att göra fönster. De är ungefär lika stora som ett halvt A4. Det känns som en utmaning för mig, jag har aldrig gjort det här innan i den storleken. Det var jätteroligt att få den här utmaningen.

Projektet var en önskan frånAlexandra Özdemir Berger, ägare vid kaféet En Deli Haga, efter att hon såg den första musbutiken placeras ut tvärs över gatan.

LÄS MER:Hagas musbutiker vandaliserade: "Jag är jätteledsen"

"Han lägger så mycket arbete på det här"

EnligtAlexandra Özdemir Berger kommer fasaden av miniatyrkaféet synas tydligt för kaféets besökare.

– Det här har varit mitt önskemål från första början. Det verkar bli extremt detaljerat med markiser och stamgäster som syns i fönstret. Sedan kommer den här att hänga ovanför våran bar så att det syns utifrån, säger hon och fortsätter:

ANNONS

– Han lägger ner så mycket arbete på det här. Vi har erbjudit honom att stå under våran värmelampa och sälja saker. Då har han sagt att han kan tänka sig göra det till förmån för barn med cancer, säger hon.

ANNONS