Här är de största talangerna i Allsvenskan 2017

ANNONS
|

Spelarna som är med på listan är födda 1996 eller senare. I sommarens U21-EM får lirare födda 1994 vara med, men några av Sveriges väntade väntade spelarei mästerskapet finns inte med i den här talangguiden.

Ingen Kerim Mrabti (Djurgården), Kristoffer Olsson (AIK), eller Pawel Cibicki (Malmö FF) alltså. I stället ligger fokus på allsvenskans riktigt unga spelare, och årgångarna som har chansen att få spela U21-EM i Italien 2019.

Supertalang A-lagsdebuterade

BK Häcken och Göteborg har flera spännande spelare som kan få sitt stora genombrott i Allsvenskan den här säsongen.

I det svartgula laget från Hisingen finns tvillingarna Adam och Joel Andersson, mittfältaren Gustav Berggren. Och Kevin Ackermann, som gjorde A-lagsdebut motMidtjylland i februari. Grabben är född 2001.

ANNONS

"Paka" skadad igen

IFK Göteborghar förstås också flera talangfulla lirare i truppen, som kan få chansen av Jörgen Lennartsson. August Erlingmark, målvaktslöftet Pontus Dahlberg ochPatrik Karlsson Lagemyr är tre framtidsnamn. Den sistnämnde har tyvärr fått en usel start på säsongen, och åkt på ännu en tung skada.

Läs också:IFK vill förlänga med "Paka" – trots skadan

En annan blåvit talang som kan få en del speltid är anfallaren Måns Saebbö, född 2000. UnderIFK Göteborgs läger i Dubai i början av februari fick han chansen att visa upp sig i A-laget, och han kan mycket väl kastas in som en joker i den allsvenska hetluften redan den här säsongen.

Läs också:Här är allsvenskans 30 bästa nyförvärv 2017

Läs också:20 allsvenska värvningar – som slutade med fiasko

I bildspelet högst upp i artikeln finns Allsvenskans största talanger födda 1996 och senare.

ANNONS