"Har aldrig spelat mot MFF utan att göra mål"

Tre stolpträffar och inget mål i senaste matchen. Mot serieledaren hoppas Alhassan "Crespo" Kamara på bättre flyt. – Jag har aldrig spelat match mot Malmö utan att göra mål, jag hoppas att det fortsätter så, säger anfallaren som i vintras var nära en övergång till just MFF.

ANNONS
|

Mot Gif Sundsvall i senaste omgången hade Alhassan "Crespo" Kamara sannerligen inte marginalerna på sin sida. Tidigt i matchen fick han ett öppet läge som slutade med att han träffade stolpen tre gånger inom loppet av bara några sekunder. Utöver det skapade nyförvärvet några halvchanser, men det blev ingen fullträff för vare sig Kamara eller hans lag på Norrporten Arena. Nu är det dags att för nästa uppgift när ett guldjagande Malmö FF väntar på Bravida Arena.

– Det är en kul och jätteviktig match för båda lagen, Malmö är ett stort lag som är i toppen av tabellen. Men egentligen skiter jag i Malmö, om de vinner guld eller om de misslyckas, jag bryr mig inte. Det som betyder något är att vi behöver vinna för att lyfta oss i tabellen. Vi behöver de här tre poängen och vi ska göra allt för att försöka besegra MFF.

ANNONS

Och han har klart för sig vad som blir nyckeln för att besegra guldfavoriten.

– Vi måste göra mål och inte bara träffa stolpen den här gången..., säger han och skrattar.

Trots ineffektiviteten senast har anfallaren levererat det han är köpt för att göra - mål. På nio framträdanden i Häcken har det blivit fem fullträffar och han tror att det finns stora möjligheter att målskörden kan ökas på ytterligare mot skåningarna.

– Jag har aldrig spelat match mot Malmö utan att göra mål, jag hoppas att det fortsätter så.

Låter som att det är en favoritmotståndare?

– Haha, kanske. Vi får se efter matchen.

Men i vintras var det inte långt ifrån att anfallaren hade skrivit på för just Malmö. Han satt på ett utgående kontrakt med Örebro och flera klubbar var intresserade av att knyta till sig anfallaren. MFF var en av dem.

– Jag hörde från min agent att Malmö var väldigt intresserade av mig. Det var nära - men ÖSK och MFF kunde inte komma överens.

Till slut blev det BK Häcken i stället.

ANNONS

– Det var jättebra att jag fick komma hit. Jag hade varit skadad under lång tid och behövde komma någonstans där pressen inte var för stor på mig direkt, till ett lag där jag kunde få chansen och det har jag verkligen fått här.

Kände du själv, när MFF kom på tal, att det hade varit ett för stort steg för dig att ta då med tanke på skadorna och situationen du befann dig i?

– Nja. Ingen vet vad som hade hänt om jag hade gått till Malmö. Det kunde ha blivit succé eller hade det inte blivit så bra. Du måste testa innan du vet. Men Häcken passar mig perfekt.

ANNONS