Alf Westerberg ser fram emot att samarbeta med nyrekryterade Poya Asbaghi. Bild: Bildbyrån
Alf Westerberg ser fram emot att samarbeta med nyrekryterade Poya Asbaghi. Bild: Bildbyrån

”Han är ny och oförstörd”

I och med anställningen av Poya Asbaghi återgår Alf Westerberg till sin tidigare roll som assisterande tränare. Han får en nyckelroll i övergången från ett gammalt spelsätt till det annorlunda nya. – Poya är ny och oförstörd. Jag hoppas och tror att det blir bra, säger han.

ANNONS
|

Under hösten har IFK Göteborgs sportchef Mats Gren sökt febrilt efter en ny tränare. Länge fanns kortidslösningen Alf Westerberg med som en kandidat till långtidsjobbet. För några veckor sedan stod det klart att så inte skulle bli fallet. Westerberg återgår till sin roll som assisterande tränare, bakom Poya Asbaghi.

– Jag såg det som ett tidsbegränsat uppdrag. Sedan är det klart att när man är i den rollen så har vi också diskuterat huruvida jag skulle fortsätta. Men till syvende och sist så bestämde sig klubben för att nyrekrytera. Jag ser ingen dramatik i det här. Det här är en roll jag har trivts bra i tidigare, säger Alf Westerberg.

ANNONS

Har du haft någon kontakt med Poya?

– Nej, jag har haft semester så jag har inte haft tillfälle att träffa honom. Men vi kommer ha gott om tid att sätta oss in i det här.

Vad vet du om honom sedan tidigare?

– Det är lite vanskligt att recensera folk när man bara har följt dem på avstånd. Det är imponerande att han klarade ut situationen med Gefle. Jag vet att han har gjort ett bra jobb.

Tidigare journalister

Alf Westerberg delar mer än arbetsgivare med Poya Asbaghi. Båda tränarna har ett förflutet inom journalistiken. Poya på Eurosport och Upsala Nya Tidning, Alf Westerberg bland annat på Barometern.

– Jag tror man har nytta generellt av att ha erfarenheter av andra plan. Uppgiften att vara tränare i allsvenskan är komplex. Den innehåller ledarskap, politiskt förmåga och så vidare. På det sättet skadar det inte att ha en bakgrund av annat, säger Westerberg.

Vad kommer du ge Poya för råd?

–Det är väldigt viktigt att behålla sin integritet. Trycket i den här föreningen kan bara jämföras med några få klubbar i Sverige. Det blir en ny erfarenhet och i då blir det viktigt att bibehålla sin integritet. Det handlar om att hålla sig till sin idé och sitt ledarskap.

ANNONS

Alf Westerberg fyllde 57 nyligen och är med det 25 år äldre än sin kollega på tränarbänken. Det försvårar inte duon samarbetsförmåga, enligt honom.

– Det finns goda förutsättningar för att komplettera varandra. Jag har varit med så länge så jag vet att hjulet redan är uppfunnet. Poyas situation som ung och oförstörd år ganska bra. Han kommer med färska influenser och idéer som ger ny inspiration för min del också.

ANNONS