Hamrén får stöd efter skarpa kritiken

Efter Sveriges uttåg ur EM riktade Pontus Jansson skarp kritik mot Erik Hamréns brist på spelidé. Nu får den förre förbundskaptenen stöd av Marcus Rohdén. – Det kändes som att han hade en tydlig filosofi, säger Rohdén till Fotbolldirekt.

ANNONS
|

Erik Hamréns sista mästerskap som svensk förbundskapten blev inte vad han hoppats på. Sverige lyckades bara ta en poäng på tre matcher och slutade sist i grupp E efter Italien, Belgien och Irland.

Under turneringen fick de svenska laget massiv kritik för sina insatser. Efter att turneringen var avslut kom även kritik inifrån laget.

I en intervju med Sydsvenskan ifrågasatte mittbacken Pontus Jansson, som fick tillbringa hela mästerskapet på bänken, förbundskapten Erik Hamréns spelidé.

– Jag kommer från Italien där vi haft tydlig strategi till Sverige där vi typ inte hade något strategi alls. Och det märktes tydligt på planen. Det var mycket kring Zlatan och funkade inte han så funkade det inte, sa Jansson till tidningen.

ANNONS

Nu får dock Erik Hamrén stöd från en annan spelare. Elfsborgs mittfältare Marcus Rohdén, som flera gånger tagits ut i A-landslagstruppen under Hamréns tid – senast på samlingen inför EM, ställde sig frågan till Janssons kritik.

– Jag har ju varit med några gånger och jag tycker att Erik gjorde det bra. Det kändes som att han hade en tydlig filosofi, säger Rohdén till Fotbolldirekt.

ANNONS