Håkanfebern inför konserten

Håkan Hellström-hysterin var påtaglig inför stjärnans första Ullevi-konsert på fredagen. Gator, torg och parker fylldes med Håkan Hellström-tröjor, och till och med en och annan sjömanshatt.

ANNONS
|

Sällan har det varit så fullt med folk på gräsmattorna i Trädgårdsföreningen. Nere vid kanalen satt Amanda Gustavsson och hennes vänner och laddade upp inför konserten. Personerna i sällskapet hade färdats från Stockholm, Motala och Linköping för att delta i folkfesten på Ullevi. De flesta i gänget har sett Håkan Hellström tidigare, men ingen så många gånger som Amanda Gustavsson, som var redo för sin sjuttonde konsert i ordningen. Bästa konsertminnet är från 2007 på festivalen Peace & Love, förklarar hon.

– Vi ville passa på att se honom igen nu innan han ska ha sitt uppehåll, säger hon.

Sällskapet är överens om att det är konsertupplevelserna som är Håkan Hellströms storhet.

ANNONS

– Sedan har han väldigt bra texter, säger Gustav Enebratt, som också hade slagit sig ner i gräset vid kanalen.

Familjefest utanför Ullevi

Den enda platsen där det fanns fler Håkan Hellström-fans än i Trädgårdsföreningen var förstås utanför självaste Ullevi. I kön på väg in mot arenan stod familjen Johansson som hade tagit sig från Kungsbacka för en konsertkväll. Eddie och Oscar Johansson har sett Håkan Hellström många gånger, och till och med rest runt för att se honom uppträda.

– Vi såg honom i New York och Berlin. Sedan var vi i Borgholm också. Det är väldigt stor skillnad att se honom på mindre scener, jämfört med stora arenor. Varje konsert med Håkan är unik, säger Eddie Johansson.

Drömmen är att Håkan Hellström ska gästas på scenen av tidigare Broder Daniel-sångaren, Henrik Berggren.

– Jag vill se dem spela Shoreline, säger Eddie Johansson.

– Jag hoppas att han kör Valborg. Den har så fin text, säger mamma Charlotte Sehlén Johansson.

Håkan på repeat på Drottningtorget

Håkanfebern hade även letat sig till Drottningtorget där hitlåten Det kommer aldrig va över för mig pumpades gång efter gång i högtalarna på Pressbyråns tak. I en trappa på Posthotellets uteservering hade familjen Strandberg med vänner slagit sig ned.

– Vi har åkt från Stockholm och Enköping. Det är en fantastisk stämning här, säger Annika Strandberg.

ANNONS

– Jag har inte lyssnat jättemycket på Håkan, men han är en fantastisk liveartist, så det känns dumt att missa det. Vi hoppas att han kör När lyktorna tänds, annars börjar Annika gråta, säger vännen Sofia Ekehult.

ANNONS