Häcken släpper sex spelare: "Ett riktigt bra gäng som lämnar"

Utgående kontrakt - nu står det klart David Engström, Jakob Lindström, Mohammed Abubakari, Albin Skoglund, Mathias Ranégie och Chisom Egbuchulam lämnar Häcken.

ANNONS
|

Häcken har börjat bygga inför 2018.

Under måndagen tog klubben på allvar avstamp mot den nya och kommande säsongen.

Som en del i det arbetet harDavid Engström (27), Jakob Lindström (24), Mohammed Abubakari (31), Albin Skoglund (20), Mathias Ranégie (33) och Chisom Egbuchulam (25) fått beskedet att de inte erbjuds några nya avtal.Alla fem satt på utgående kontrakt.

–Det är ett riktigt bra gäng som lämnar, konstaterar sportchef Sonny Karlsson och utvecklar:

–Vi valde att inte utnyttja förlängningsoptionen kring Engström, Lindström och Egbuchulam. Med Abubakari handlar det om att vi vill ge unga chansen. Gustav (Berggren) och Kevin (Ackermann) är så bra att de måste vara närmare tröjan. Nu får de chansen att slåss om Faltsetas och Fribergs position.

ANNONS

Ranégie och Skoglund?

–Albin får kämpa vidare någon annanstans. Vad gäller Ranégie så går "Crespos" (Alhassan Kamara) rehab jättebra och vi tittar inte på en äldre forward som ska täcka upp. Vi tittar på yngre, eller Paulinho som ett alternativ.

Paulinho, ja. Häckens storstjärna sitter även han på ett utgående kontrakt. Än är det inte klart huruvida han stannar eller lämnar.

–Vi jobbar på att få honom kvar, men vet också att det finns klubbar som är på där och jagar,sägerSonny Karlsson.

Ingen av de fem spelarna som lämnar har ännu gjort klart med någon ny klubb. Flera av dem har dock omgärdats av rykten och spekulationer.

  1. Mohammed Abubakari: Örgryte och Gais har visat intresse, något GP tidigare har kunnat avslöja.
  2. Jakob Lindström: Finns högst upp på Örgrytes önskelista och mycket talar för att han återvänder till klubben hanlämnade inför säsongen.
  3. Albin Skoglund: Har varit utlånad tillÖrgryte undersäsongen. Kan mycket väl ansluta till klubben på permanent basis nu.
ANNONS