Häcken överlägsna i cuppremiären

4–0 mot Norrtälje – efter tre målgivande passningar av Alexander Farnerud. – Skön start på säsongen. Vi var okej, och idag räckte ju det, säger Häckenspelaren efter första steget mot nytt cupguld.

ANNONS
|

Länge såg det rätt krampaktigt ut i Häckens cupmatch borta mot division 2-laget Norrtälje. Mycket bollinnehav – men Mikael Stahres killar hade påfallande svårt att skapa rejäla målchanser.

– I första halvlek var vi för stillastående och omständliga och vi pratade om det i pausen. Sedan blev det bättre och då kom också målen, säger Joel Andersson.

Enda målet före sidbytet kom efter en frispark från Alexander Farnerud. Hemmalagets målvakt Pontus Johansson kunde inte hålla bollen – och returen gick på en egen försvarare och in i mål.

Direkt efter pausen vred Häcken upp tempot. Då kom också utdelningen. Farnerud hittade Crespo Kamara vid en hörna till 2–0, Kamara blev frispelad av Nasiru Mohammed och smekte in 3–0 – men det var det fjärde och sista målet med knappt halvtimmen kvar som var den riktiga delikatessen.

ANNONS

Alexander Farnerud gjorde en soloräd på högerkanten, drog förbi ett par hemmaspelare – och slog ett perfekt avvägt inlägg med högerfoten.

20-årige högerbacken Joel Andersson mötte med pannan och nickade säkert in 4–0-bollen.

– Kul, inte varje dag som jag gör mål, säger Joel och skrattar. Det var svårt att möta ett lag som hade så lågt försvarsspel. Det gäller att alltid behålla lugnet – men det lyckades vi inte riktigt med i första halvlek. I andra blev det ju bättre.

Häckentränaren Mikael Stahre låter tvärsäker när han säger:

– Det var ju inte 80-20 i bollinnehav. Det var 90-10. Eller 95-5. Vi skapade en del halvchanser och jag tycker att vi borde ha gjort några fler mål. Vi borde kanske drivit på ännu mer efter att vi hade dödat matchen i mitten av andra. Killarna visade i alla fall bra tåga, alla jobbade hårt och ingen föll ur ramen.

Alexander Farnerud gjorde det definitivt inte.

Fjolårets sommarförvärv visade hur nyttig han kommer att bli för Häcken i år vid alla fasta situationer. Två av målen kom ju efter frispark respektive hörna från hans känsliga vänsterdoja.

– Vi har rätt linjer i våra offensiva fasta situationer och vi är bra på att skapa lägen där. Jag tycker att det här var en okej insats från oss, inte mer. Vi hade en lång bussresa och konstgräset här var inte det bästa, så det tog ett tag för oss att komma in i det, säger han, och fortsätter:

ANNONS

– Vi tar med oss den här vinsten och det är väldigt kul att vara i gång med tävlingsmatcherna igen.

ANNONS