Häcken chanslöst mot Norrköping

Paulinho gjorde det han skulle. Mål. Men han vet inte vart han tar vägen i vinter. - Inte ens min agent vet, säger han.

ANNONS
|

Häcken hade inte många rätt i bortamatchen mot Norrköping. Det hindrar inte den karismatiske klubbdirektören Dennis Andersson från att utbrista:

– Vi har AIK hemma nästa gång, då studsar vi tillbaka och tar tre poäng!

Det spel som Häcken visade upp mot Norrköping räcker inte till en enda poäng – mot något allsvenskt lag. Jo, kanske mot Eskilstuna.

Det var energifattigt och fantasilöst rakt igenom.

– Var det? Det tycker inte jag. Vi fick en dålig start men sen tycker jag att vi skapade mycket, säger högerbacken Joel Andersson.

Mathias Ranégie:

– Vi skulle haft en straff. Två av deras spelare hängde ju tvätt på mig. Då kunde det ha blivit en annan match. Det stod väl i och för sig 0-3 då?

ANNONS

Det finns många ”om” och ”kunde” och till och med Mikael Stahre vägrar erkänna den riktigt svaga Häckeninsatsen:

– Det var inte jättesvagt. Svagt? Nej, det vill jag inte säga. Vi hade en dålig start och det präglade resten av matchen, och i slutet gick vi upp - en nej, jag tycker inte att det var en svag match.

"Norrköping var bra"

Paulinho har en lite annan bild:

– De fick en bra start, vi spelade upp oss, hade möjligheter att göra mål men gjorde inte det och Norrköping var bättre. Så var det.

Brassen var ovanligt blek – men han är som han är. Dyker det upp minsta lilla möjlighet, så slår han till. Som när han gjorde 1-3.

Kontraktet med Häcken går ut i november, och ingen tycks veta vad han ska spela nästa år, och det spekuleras bland annat om Hammarby som ny klubbadress.

– Du får ta det med min agent. Jag vet inget – inte ens om det blir i Sverige. Jag ska spela i Häcken ett tag till och vara så bra som möjligt, säger han.

Mathias Ranégie som är på korttidskontrakt vet inte heller var han ska spela efter elfte månaden. Han kom in i paus, vid underläge 0-2, men kunde inte göra så mycket.

ANNONS

– Norrköping var bra. Riktigt bra. Om man ligger under med ett par mål är det riktigt svårt att vända. Jag tycker att vi försökte men det fick inte, säger han.

Egentligen är det bara tvillingarna Joel (högerback) och Adam (vänsterback) som kommer undan ned hedern i behåll.

– Inte roligaste matchen att vara vänsterback i. Vi fick en skitstart och det förstörde matchen, säger Adam.

Joel:

– Jag tycker ändå att vi försökte komma tillbaka. Men det gick inte idag.

ANNONS