Häcken bröt mardrömssviten efter målkalas

Häcken hade aldrig vunnit en allsvensk match mot Elfsborg i Borås. Efter ett målfyrverkeri bröt Hisingsklubben den negativa sviten och inkasserade sin nionde raka match utan förlust. …– Det känns jäkligt gött att äntligen ha vunnit där, säger Emil Wahlström, som varit i BK Häcken sedan 2002, till GP.

ANNONS
|

BK Häcken hade inför mötet aldrig vunnit en allsvensk match mot Elfsborg i Borås och det började inte bra för gästerna. Redan efter tre minuter tråcklade Simon Hedlund sig igenom Häcken-försvaret, rundade Peter Abrahamsson och rullade in 1-0.

– Känslan var först att vi hade koll på situationen, jag touchade bollen och Peter (Abrahamsson) trodde nog att han hade den, men han halkade till, säger Emil Wahlström.

Målet var starten på en helt galen halvlek. När domare Stefan Johannesson 42 minuter senare blåste för halvtidsvilan hade publiken fått se ytterligare fyra mål, massvis av målchanser och ledning för bortalaget med 3-2.

ANNONS

– Man kan verkligen säga att det var publikunderhållande fotboll. Men trots att jag är försvarare så var det en väldigt rolig match att spela, säger Wahlström.

Efter Hedlunds fullträff svarade Häcken snabbt. Inom loppet av drygt en kvart lyckades gästerna hitta nätet tre gånger. Först rakade John Owoeri in 1-1 från nära håll i den 13:e minuten. Nästa gång var det Samuel Gustafson som höll sig framme och placerade in med ett välriktat högerskott. Och när Simon Lundevall bjöd på en riktig svag hemåtpassning kunde John Owoeri snappa upp bollen och trycka in 1-3. Innan halvtid hann sedan Viktor Prodell lyfta in 2-3 efter att Peter Abrahamsson kommit snett på en Elfsborgsomställning.

I andra halvlek satsade hemmalaget hårt för en kvittering men i stället kunde inhoppande Alhassan "Crespo" Kamara stänga matchen när han placerade in 2-4 med ett fint skott i krysset.

– Jag har sett målet i efterhand, det var ett helt fantastiskt avslut han får till, säger Wahlström.

Segern innebär att Häcken nu har nio raka matcher utan förlust i allsvenskan och laget fortsätter att närma sig toppen avtabellen.

ANNONS

– Vi har en trygghet i laget, det tror jag spelar stor roll. Vi har fått till en bra blandning mellan rutin och yngre, alla gör sitt jobb.

Resultatet innebär också att Häcken bröt den dystra sviten i Borås. Wahlström, som har varit i klubbensedan 2002, gladdes åt att äntligen få vara med om att vinna i Borås.

– Egentligen tänker man väl inte så mycket på det, men visst, vi har haft det jobbigt där, så det är klart att det är skönt, det kännslite extra faktiskt.

ANNONS