Grova våldtäkten på Gotland: "Kontakt har skett"

Fem personer sitter anhållna misstänkta för en grov våldtäkt. Offret - en kvinna i 30-årsåldern - kom själv in på polisstationen i Visby och berättade om vad hon varit med om. Nu berättar polisen att gärningsmännen och offret hade "kännedom" om varandra. – Någon form av kontakt har skett, säger polisens utredare Ayman Aboulaich.

ANNONS
|

Tidigt på söndagsmorgonen kom en kvinnan i 30-årsåldern in på polisstationen i Visby på Gotland. Hon berättade då om att hon blivit utsatt för en våldtäkt någon gång efter midnatt natten till söndag.

Strax därefter greps sex personer misstänkta för brottet.

– De greps i anslutning till anmälningsupptagningen, säger Ayman Aboulaich, förundersökningsledare på polisen på Gotland.

LÄS MER: Sex gripna misstänkta för våldtäkt

Grov våldtäkt

Under kvällen släpptes en av de gripna personerna medan de resterande fem anhölls.

– Brottet är rubricerat som grov våldtäkt, säger Ayman Aboulaich.

Det gäller än så länge samtliga.

– Utredningen är i sin linda så det är svårt att bena ut och börja prata om vem som har mer eller mindre ansvar i en skuldfråga så tidigt.

ANNONS

De anhållna är enligt honom i 20-årsåldern.

Våldtäkten ska ha ägt rum i en bostad. Polisen vill inte gå in på om de var en fest som spårade ur eller vad som ledde fram till den misstänkta våldtäkten.

– I nuläget kan vi inte gå ut med några detaljer kring händelsen. Dels är det ett känsligt brott att prata om och sedan med hänvisning till sekretessen som åtgärdar förundersökningen, säger Ayman Aboulaich.

"Ingen överfallsvåldtäkt"

Känner offret gärningsmännen?

– Någon form av kännedom finns det. Det här är ingen överfallsvåldtäkt som sker på öppen gata utan någon form av kontakt har skett.

Hur de anhållna ställer sig till misstankarna vill polisen inte kommentera.

– Vi har fått berättelser från de inblandade, men vad de säger kommenterar vi inte, säger Ayman Aboulaich.

Avspärrad brottsplats

Under dagen kommer de att få advokater. Samtidigt som förhör med de misstänkta hålls fortsätter andra utredningsåtgärder.

– Vi har en brottsplats som är avspärrad. Teknikerna ska gå igenom det under dagen. Vi har även hållit förhör med de som är intressanta att höra i utredningen och vi kommer att hålla fortsatta förhör med inblandade under dagen, säger Ayman Aboulaich.

Han berättar att han själv inte har varit i kontakt med offret och vet därför inte hur hon mår efter händelsen. Han ska dock ha fått uppgifter om att hon inte befinner sig på sjukhus.

ANNONS
ANNONS