GP AVSLÖJAR: Lämnar Blåvitt för allsvenska konkurrenten

Tom Pettersson, 26, lämnar IFK Göteborg för den allsvenska succénykomlingen Östersund, enligt uppgifter till GP. – Vi är väldigt intresserade, men ingenting är helt klart, säger ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg.

ANNONS
|

Han kom till IFK Göteborg från Åtvidaberg inför säsongen 2015. Den säsongen blev det sju starter i Allsvenskan och hela 18 inhopp. Under årets säsong blev det återigen endast sju starter för 26-åringen som fick hoppa in tolv gånger.

Intresset för mittfältaren som även kan användas som mittback har varit stort. Flera allsvenska klubbar har varit intresserade att knyta till sig Pettersson som ryktats vara på väg till både Djurgården och Örebro.

Men nu är det klart att det blir Östersund. Enligt uppgifter till GP har han valt att skriva på för den allsvenska succénykomlingen som slutade på en åttondeplats i tabellen, endast åtta poäng bakom IFK Göteborg.

ANNONS

Affären väntas bli officiell inom kort.

– Jag är lite upptagen idag. Men imorgon funkar bättre, skriver Pettersson i ett sms till GP.

Östersund bekräftar att man för en dialog med Blåvitt och att norrlänningarna försöker ro en värvning i land.

– Vi har haft ett intresse för Tom i över ett års tid, det är ingen hemlighet, men ingenting är helt klart. Jag vet att det är flera klubbar som är intresserade av honom, säger ordförande Daniel Kindberg.

Han fortsätter :

– Avgörandet är hos Blåvitt och Tom. De ska välja vilken väg de vill ta med det här, det är de som bestämmer, men vi ska göra allt vi kan för att värva honom.

Vad är det för egenskaper Tom har som gör att ni vill värva honom?

– Han är på många sätt en unik spelare. Med sin vänsterfot har han stora kvaliteter när det gäller att passa bollen. Han är bra både i det korta och långa spelet. Dessutom är han en väldigt skicklig försvarsspelare som vi tror skulle passa bra in i det försvarsspel vi vill spela.

Tom Pettersson inledde karriären i Trollhättans FK 2007. Han gick till Åtvidaberg 2012 och var under 2013 utlånad till belgiska OH Leuven. 26-åringen anslöt till IFK Göteborg 2015.

ANNONS

Han har även representerat Sverige på såväl U19 som U21-nivå i landslagssammanhang.

GP har sökt Blåvitts sportchef Mats Gren utan framgång.

ANNONS