Göteborgsklubben har fostrat två landslagsmän: "En bonus"

ANNONS
|

Azalea BK firar i år 25-årsjubileum och i den senaste landslagstruppen som Janne Andersson tog ut återfinns två spelare som har Azalea som moderklubb, vilket bara Brommapojkarna kan slå i dagens landslagstrupp.

Både mittfältaren Gustav Svensson, i dag proffs i Seattle i USA samt Samuel Armenteros i dag i Serie-A klubben Benevento startade sina karriärer i Majorna-klubben.

– Det är roligt såklart, en bonus för oss. Samtidigt är det viktigt för oss att fortsätta jobba med vår värdegrund och ge så många spelare chansen så länge som det är möjligt. Det är vår tro och det hoppas vi ska generera inte bara fotbollsspelare utan även "vanliga" människor med jobb och som utbildar sig eller tar andra vägar i livet, säger klubbens ordförande John Dohlsten.

ANNONS

Stort att ha två spelare med i en landslagstrupp?

– Det är inte något vi gör en jättegrej av, utan det är mer en bonus och jätteroligt. Självklart känner man en stolthet men för oss är den dagliga verksamheten viktigast och vi är övertygade om att det går att få fram bra elitspelare på vårt sätt. Vi jobbar ju på helt annat sätt än de stora akademierna.

"Kommer stå på oss"

I en tid när frågan om elitsatsning på unga inom idrotten blivit en stor snackis går Azalea BK sin egen väg. Klubben tänker inte bli som många andra med tidiga utslagningar och en hets på vinster.

– Vi kommer att stå på oss och vi kommer fortsätta producera elitspelare till svensk fotboll både när det gäller bredd och elit, säger Dohlsten och fortsätter.

– Det här, med att vi nu har två spelare i landslagstruppen är ju ett bevis på att det går att lyckas med vårt sätt.

Många elitspelare från klubben

Landslagsduon Gustav Svensson och Samuel Armenteros är inte de enda elitspelarna som Azalea BK fått fram genom åren. Den förhållandevis lilla klubben har även fostrat spelare som William Atashkadeh, Axel Wibrån, Linus Tornblad och Hosam Aiesh på herrsidan och Kristin Carlsson, Kajsa Tornfalk och Sofia Palmquist på damsidan som samtliga har spelat på elitnivå inom svensk fotboll.

ANNONS

Förutom Gustav Svensson och Samuel Armenteros återfinns även Jakob Johansson i den senaste landslagstruppen, som en av tre "göteborgare". För Jakob Johansson var det dock inte Azalea BK som gällde utan där startade karriären i Trollhättan Bois.

ANNONS