Gerhardsson lämnar Häcken

Det här blir Peter Gerhardsson sista säsong som huvudtränare BK Häcken. Klubben och tränaren själv har kommit överens om att inte förlänga hans kontrakt som går ut i höst. – Jag är glad i hela kroppen att beslutet är fattat, säger Peter Gerhardsson till GP.

ANNONS
|

Efter åtta år som ansvarig tränare för Hisingsklubben slutar Peter Gerhardsson sin gärning efter innevarande säsong. Sedan han kom från Helsingborg 2009 har klubben vunnit sin första titel (cupen i år), nått sin högsta position någonsin (tvåa 2012) och etablerat sig påallsvenskans övre halva. Nu skiljs paret åt. Och båda parter är lyckliga.

– Jag känner en stolthet och en glädje att vi går ut med det nu. Det skapar tid och arbetsutrymme åt oss båda. Det är en skön känsla att det är klart, säger Peter Gerhardsson.

Efter segern mot Djurgården i sista våromgången i allsvenskan beslutade parterna att det var bäst för dem båda att skiljas åt efter säsongen.

ANNONS

– Vi tittar inte snett på varandra utan är helt överens. Jag har självklart enormt mycket känslor för klubben och jag kommer göra allt för att avsluta så bra som möjligt.

Hur tror du detta kommer påverka er resten av säsongen?

– Jag själv har fått positiv energi av att allt är klart nu. Det är inga hard feelings och nu kan jag verkligen fokusera på laget. Jag behöver inte tänka på spelare in och ut till nästa år. Även om jag har sagt till klubben att jag gärna är behjälplig i sökandet efter min ersättare. Jag har en del kunskap om vilka tränare som finns sedan min tid på förbundet och jag hjälper gärna klubben.

Vad vill du göra efter Häcken?

– Jag är helt öppen för allting och har inte stängt några dörrar. Det ska bli spännande.Jag är intresserad av att jobba i en klubb där det finns bra människor och där jag får spela efter min fotbollsfilosofi och inte styras av någon. Klubben ska ha scoutat mig på ett bra sätt. Nu finns det tid för eventuella klubbar att kolla av mig.

Har du något erbjudande nu?

– Helt ärligt så har jag inte absolut ingenting.

Också klubben verkar mycket nöjda med att beslutet offentliggörs redan nu.

ANNONS

– Det känns bra för båda parter. Man är kanske inte lika hungriga på varandra efter åtta år så då kände vi att vi ger oss på topp. Då får vi tid att hitta något nytt vi blir nöjda med, båda parter. Vi har jobbat fram beslutet tillsammans, säger klubbens sportchef Sonny Karlsson till GP.

Varför väljer ni att gå ut med detta nu?

– Jag tror det är en alldeles lysande tanke. Vi är inne i ett EM-uppehåll och då får det här tid att lägga sig lite. Jag tror det är bra för oss.

Har ni klart med en ersättare?

– Vi har inget namn nu. Det kommer ni få reda på i december. Vi har fotboll med Gerhardsson november ut.

Hur tror du detta kommer påverka laget resten av säsongen?

– Vi kanske blir bättre. Peter berättade för mig att han känner sig lite fri. Det är alltid bar att ta beslut.

ANNONS