Game of Thrones kan få fem spinoffs

Succéserien Game of Thrones tar slut nästa år. Men än är det långt ifrån över.

ANNONS
|

Den sjunde säsongen av HBO-serien Game of Thrones har premiär den 16 juli. Och nästa sommar släpps den åttonde, och sista, säsongen. Men sagan om Westeros kommer inte avslutas där. George R.R. Martin – författaren bakom böckerna som serien är baserade på, har nyligen uppdaterat sin hemsida och skriver där att fem spinoffs är på gång.

Var från början fyra

"Vi hade fyra manus under utveckling när jag kom till Los Angeles i förra veckan, men när jag lämnade så hade vi fem", skriver han. I samma text klargör han att från början var det fyra, men då tv-branschen "rör sig snabbt framåt" har en extra tillkommit.

ANNONS

Läs också:Game of throneskan få spinoff

Namnet på den femte vill han inte avslöja. Han skriver att det är upp till HBO att själva få ut med informationen när tiden är redo. Det är sedan tidigare klart attMax Bornstein, Jane Goldman, Brian Helgeland och Carly Wray står bakom de fyra andra utkasten.

Har roat en hel värld i sex år

Game of Thrones första säsong hade premiär 17 april 2011. Den kretsar kring adelsfamiljerna i den fiktiva världen Westeros som genom intriger, svek och krig försöker lägga vantarna på järntronen och därmed makten över hela riket. Serien är baserad på bokserien Sagan om Is och Eld som släpptes för första gången 1996.

Till skillnad från tv-serien, som lider mot sitt slut, är bokserien ännu inte färdigskriven. Senaste delen,Drakarnas dans, kom 2011 och sedan dess har fansen väntat på nästa bok – Vinterns vindar.

ANNONS