Gais vill behålla nyckelspelarna

De grönsvarta succélirarna Dardan Rexhepi och Luther Singh är heta på marknaden - men Gais gör vad de kan för att behålla båda två. – Ledarstaben ser Dardan som en möjlig, viktig och mycket stark lösning på anfallssidan, säger klubbchefen Erik Bergkvist.

ANNONS
|

Dardan Rexhepi anslöt till Gais inför hösten 2016 och gjorde succé direkt - sex mål och tre assists på 13 framträdanden hann anfallaren med innan säsongen var över. Göteborgslaget har inte gjort någon hemlighet av att man vill förlänga med Rexhepi - som dock ryktas vara aktuell Halmstad och Allsvenskan.

–Dardan har fått ett kontraktsförslag att förhålla sig till inför en förhandling. Ledarstaben ser honom som en möjlig viktig och mycket stark lösning på anfallssidan,säger Gais klubbchef Erik Bergkvist.

Tränaren Benjamin Westman fyller i:

– Dardan har öppnat för att fortsätta i Gais vilket tyder på ett visst intresse från hans sida. Sen förstår jag fullt ut om allsvenska alternativ dyker upp, jag vet att det finns intresse. Men summerar man hans fyra månader hos oss så är det kanske hans bästa på seniornivå.Det hade varit fantastisktom Dardan kan tänka sig att stanna.

ANNONS

LÄS OCKSÅ: Gais succéanfallare aktuell för Allsvenskan

Westman säger att besked är att vänta den närmaste framtiden.

– Vi måste komma till konsensus de närmsta tre, fyra dagarna. Skulle han lämna så måste vi titta på andra lösningar.

Singh jagas i utlandet

Även den offensive stortalangen Luther Singh sitter på ett utgående avtal och har erbjudits ett nytt kontrakt. 19-åringen har dock väckt intresse i utlandet och har tidigare kopplats samman med en mängd europeiska klubbar - däriblandReal Madrid. Den senaste klubben det ryktats om ärportugisiskaVitória Guimarães.

–Han har absolut inte stängt butiken för Gais nästa år. Men har man producerat tio pluspoäng som 18-19-åring i Superettan så är man intressant för andra. Det ligger lite utanför vår kontroll, säger Westman.

LÄS OCKSÅ: UPPGIFTER: Supertalangen lämnar Gais

Utöver dessa två söker klubben också efter en förstärkning på det centrala mittfältet.

–Där jobbar vi på flera spännande spår. Med det sagt så har GAIS ingen hink med guld att ösa ur och jag har en budget att förhålla mig till så det gäller att agera smart och verkligen värdera varje satsning ur alla möjliga aspekter, säger Bergkvist.

Tittar på sju provspelare

För närvarande har Gais dessutom sju provspelare som tränar med klubben. De kommer utvärderas efter nästa vecka, då de tränar fram till fredagen och även kommer att spela en internmatch.

ANNONS

LÄS OCKSÅ:Sju provspelare tränar med Gais

Även Kieron Cadogan har fått ett kontraktsförslag att ta ställning till.

– Där kommer vi ta någon form av beslut nästa vecka, säger Westman.

ANNONS