Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Göteborgs populäraste område

Göteborgarna har lyft blicken från Centrala Hisingen. Nu blir Norra Hisingen allt mer populärt – med starkast prisutveckling i hela stan.

Norra Hisingen fortsätter att vara i ropet. Enligt Svensk mäklarstatistik har området haft en prisutveckling på 23,1 procent på bostadsrätter de senaste 12 månaderna. Det innebär störst prisutveckling i hela Göteborg. Tina Persson på Fastighetsbyrån kan bekräfta att det är populärt att söka sig norrut.
– Det är attraktivt att bo på Norra Hisingen nu, och i områden som Backa, Tuve och Sankt Jörgen har priserna gått upp väldigt mycket. En av anledningarna är att det pågår mycket nybyggnation här, något som ofta ökar populariteten i ett område.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Hon tror att det som lockar folk är närheten till naturen i kombination med närheten till stan. Snart kommer Backa att bli en del av spårvagnsnätet och i övrigt finns bra förbindelser med buss.
– Både Tuve, Backa och Sankt Jörgen har också väldigt nära till leden, vilket innebär bra pendlingsmöjligheter till de flesta ställen, om man till exempel jobbar på Volvo eller i Kungsbacka.

Tina Persson tror också att ytterligare en bidragande faktor till att Norra Hisingen ökat i pris den senaste tiden är att det blivit högre tryck på centrala Hisingen.
– I och med att centrala Hisingen blivit så dyrt ökar intresset även längre ut. I Backa har priserna exploderat bara de senaste tre månaderna.
Även Göteborg i stort har haft en stor prisutveckling under de senaste 12 månaderna. I hela staden ligger siffran på 13,6 procent jämfört med 15 procent 2015, då priserna sköt i höjden innan amorteringskravet.
– 15 procent är jättehögt, och i det sammanhanget förstår man att 23,1 procent är en väldigt stark prisutveckling.

Är det en bra affär att köpa på Norra Hisingen eller är det för sent?
– Folk kommer alltid att vänta på att priserna ska gå ner, men de fortsätter att gå upp. Så nej, det är inte för sent.