Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Göteborgs populäraste område

Göteborgarna har lyft blicken från Centrala Hisingen. Nu blir Norra Hisingen allt mer populärt – med starkast prisutveckling i hela stan.

Norra Hisingen fortsätter att vara i ropet. Enligt Svensk mäklarstatistik har området haft en prisutveckling på 23,1 procent på bostadsrätter de senaste 12 månaderna. Det innebär störst prisutveckling i hela Göteborg. Tina Persson på Fastighetsbyrån kan bekräfta att det är populärt att söka sig norrut.
– Det är attraktivt att bo på Norra Hisingen nu, och i områden som Backa, Tuve och Sankt Jörgen har priserna gått upp väldigt mycket. En av anledningarna är att det pågår mycket nybyggnation här, något som ofta ökar populariteten i ett område.

Hon tror att det som lockar folk är närheten till naturen i kombination med närheten till stan. Snart kommer Backa att bli en del av spårvagnsnätet och i övrigt finns bra förbindelser med buss.
– Både Tuve, Backa och Sankt Jörgen har också väldigt nära till leden, vilket innebär bra pendlingsmöjligheter till de flesta ställen, om man till exempel jobbar på Volvo eller i Kungsbacka.

Tina Persson tror också att ytterligare en bidragande faktor till att Norra Hisingen ökat i pris den senaste tiden är att det blivit högre tryck på centrala Hisingen.
– I och med att centrala Hisingen blivit så dyrt ökar intresset även längre ut. I Backa har priserna exploderat bara de senaste tre månaderna.
Även Göteborg i stort har haft en stor prisutveckling under de senaste 12 månaderna. I hela staden ligger siffran på 13,6 procent jämfört med 15 procent 2015, då priserna sköt i höjden innan amorteringskravet.
– 15 procent är jättehögt, och i det sammanhanget förstår man att 23,1 procent är en väldigt stark prisutveckling.

Är det en bra affär att köpa på Norra Hisingen eller är det för sent?
– Folk kommer alltid att vänta på att priserna ska gå ner, men de fortsätter att gå upp. Så nej, det är inte för sent.