Norra Bergsgatan. En man knivskars till döds i en lägenhet på Norra Bergsgatan i Strömstad.
Norra Bergsgatan. En man knivskars till döds i en lägenhet på Norra Bergsgatan i Strömstad.

Fyra anhållna för knivmord

ANNONS
|

Mannen, som är i 40-årsåldern, hittades på onsdagseftermiddagen, då polis kallades till en lägenhet vid Norra Bergsgatan i Strömstad. Mannen sades ha en skada i benet och fördes med ambulans till sjukhus, skriver Bohusläningen.

– Mannen skadades och fördes till Fredrikstads sjukhus. Under natten avled han av sina skador, säger kriminalinspektör Sten-Rune Timmersjö.

Sten-Rune Timmersjö vill inte gå in på vilken typ av skador mannen fått av knivskärningen. Han vill inte heller kommentera upprinnelsen kring knivskärningen.

– Det är det vi försöker reda ut nu, säger han.

Han vill inte svara på om polisen hittat kniven som använts. Lägenheten spärrades av för teknisk undersökning.

ANNONS

På torsdagseftermiddagen anhölls tre personer misstänkta för mord alternativt dråp. Samtliga tre förnekar brott.

Ytterligare en man hämtades under eftermiddagen in till förhör. Efter förhör anhöll åklagare samtliga fyra. Samtliga är misstänkta för mord alternativt dråp.

I trappuppgången till huset på Norra Bergsgatan knackade två civilklädda poliser dörr i går eftermiddag för att prata med grannarna. Några hördes på plats alldeles innanför porten.

En av grannarna i huset, som vill vara anonym, stannar och pratar även med tidningen.

– Jag satt i min lägenhet i går (onsdag) och såg polisbilen och ambulansen stanna här utanför. Jag hörde polisen komma upp i trappuppgången och banka på en dörr och ropa.

Hörde du något tidigare än så, av det som hände i lägenheten?

– Nej, det gjorde jag inte så jag kan tyvärr inte hjälpa polisen med det. Det är skrämmande att det hände så nära mig.

Känner du de som bor i huset?

– Nej, jag har bara bott här i några månader.

Anna-Lisa Rönningborg som bor i närheten är oroad över utvecklingen i Strömstad, då detta är det andra allvarliga knivdådet på ett halvår. På midsommardagens morgon i somras knivskars en man bara ett hundratal meter bort, men överlevde skadorna. Gärningsmannen dömdes senare för dråpförsök.

ANNONS

– Jag hörde nyss om det här på radio och tänkte "oj då". Jag tycker att det är kusligt att det händer så mycket sådant här i lilla Strömstad, det kryper allt närmare inpå, säger hon.

Dråp är, liksom mord, ett uppsåtligt dödande av en annan människa, men betraktas som en lindrigare form än mord.

Straffet för mord är efter lagändring 2009 fängelse på viss tid, lägst 10 år och högst 18 år eller livstid.

Dråp definieras i brotsbalkens 3:e kapitel, 2:a paragrafen: "Är brott som i 1 § sägs med hänsyn till de omständigheter som föranlett gärningen eller eljest att anse som mindre grovt, dömes för dråp till fängelse, lägst sex och högst tio år."

Källa: Wikipedia

ANNONS