Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

”Gud har återvänt”, så kommenterade Zlatan Ibrahimovic sin comeback till landslaget. Bild: Jonas Lindstedt
”Gud har återvänt”, så kommenterade Zlatan Ibrahimovic sin comeback till landslaget. Bild: Jonas Lindstedt

Zlatan har gett oss mer än sin fotbollskonst

Vid återkomsten till det svenska landslaget i år visade han upp en helt annan sida, skriver Claes Thulin.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Zlatan Ibrahimovic återvände till det svenska fotbollslandslaget med det föga blygsamma uttrycket: ”Gud har återvänt”. Visserligen lät han kaxig, men uppträdde inte som om han hade återkommit som frälsaren.

Under proffstiden i England utnämnde den engelska tabloidtidningen ”The Mirror” Sverige, med Zlatan i landslaget, till världens bästa enmanslag. Där rankas Zlatan högre än både Diego Maradona och Christiano Ronaldo.

I Frankrike anklagades han för att vara arrogant. I en fransk tv-dokumentär gav han svar på tal: ”Ni säger att jag är arrogant. Fransmännen är kända för att vara arroganta. Jag är precis som er, ni borde älska mig”.

LÄS MER: Zlatan missar EM

Vid återkomsten till det svenska landslaget i år visade han upp en helt annan sida. Han var ödmjuk och visade att han inte bara är en lysande avslutare. Nu klackade Zlatan till och med målgivande passningar till sina medspelare.

Frågan är om en av våra mest omtalade världsstjärnor återkommer ännu en gång till fotbollslandslaget, efter sin knäskada vid senaste ligamatchen i Milan?

Skadorna kan sätta stopp för den snart 40-årige Zlatan Ibrahimovic, men han har gett oss något mer än sin fotbollskonst. Hans sätt att vara lär oss att sluta lyssna på jantelagen, som säger att du inte ska tro att du är något.

Zlatan gör tvärtom och menar att du ska tro att du är något, och att du själv kan skapa något, av din egen kraft. Ett synsätt som har givit upphov till verbet zlatanera!

Claes Thulin

LÄS MER: Vill det sig illa har vi redan sett det sista av alla tiders främste

LÄS MER: Granqvist om Zlatan: "Extremt tråkigt"