De som kan jobba hemifrån får mer pengar över eftersom de inte behöver betala för att ta sig till sitt arbete, menar insändarskribenten.
De som kan jobba hemifrån får mer pengar över eftersom de inte behöver betala för att ta sig till sitt arbete, menar insändarskribenten. Bild: Olof ohlsson

Vi utan fina hemmakontor är förlorare

Många i den redan välbetalda medelklassen kan nu jobba hemifrån och slippa betala för transport till jobbet – men vi andra då? skriver Morten.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du skriva en egen insändare? Mejla till: friaord@gp.se. Vill du svara eller har du synpunkter på en insändare? Använd samma mejladress och ange vilken insändare det gäller.

ANNONS

Så var pandemin på väg in i ett hanterbart skede och vardagen "återgår det normala". Men inte för alla.

Många har nu privilegiet att arbeta hemifrån. Något som leder till ekonomiska vinster, då de slipper betala för transport till jobbet. Detta gäller såklart den redan välbetalda medelklassen.

LÄS MER:Experter: Distansarbete här för att stanna

Men vi andra då? Vi städare, vårdpersonal, lärare, poliser och brandmän? De grupper som flera av våra politiska partier så kallat värnar om?

Vi får fortsätta betala för vår transport till jobbet, som om inget har hänt och vi får motvilligt gå ner ytterligare en nivå, medan medelklassen med sina fina hemmakontor kan sko sig på den nya besparade slanten som månadsvis kan gå till något gott, en ny kontorsstol kanske?

ANNONS

Morten

LÄS MER:En illusion att det är effektivt att jobba hemifrån

LÄS MER:Storbritannien lockar tillbaka kontorsarbetare med hundar och yogakurser

ANNONS