Vi som bor i hyresrätt utnyttjas med höjda hyror

Politikerna är återigen på väg att ge sitt godkännande till att pungslå oss hyresgäster och använda oss som mjölkkor för utgifter i den breda kommunala budgeten, skriver signaturen ”trångbodd hyresgäst”.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS

En gång för sådär 30 år sedan visste alla medborgare i Sverige att de folkvalda är utsedda att göra sina väljares vilja. Vi, folket, äger ju Sverige gemensamt. Men efter systemskiftet 1991 blev det korrekt att sko sig på andras bekostnad. Allmännytta såldes ut till främst privata fastighetsägare både från Sverige och internationellt.

Bara några procent av beståndet omvandlades till bostadsrätter. Några fastigheter blev dock, tack och lov, kvar i kommunal ägo.

Vill vi ha en human allmännytta, ett väl fungerande välfärdssamhälle med harmoniska och lyckliga medborgare, och inte ett deprimerande, vinstdrivet, stress- och hetssamhälle som avslutar våra liv i förtid, måste vi se till att ändra på förhållandet. Politikerna är återigen på väg att ge sitt godkännande till att pungslå oss hyresgäster och använda oss som mjölkkor för utgifter i den breda kommunala budgeten. Våra hyror går inte till investeringar för sänkta hyror, utan till helt andra områden i staden. Det är rått.

ANNONS

Vi som inte satsade på högerns utförsäljningstrick, och köpte bostadsrätt, och blev inbillade miljonärer. Vi som inte bytte politisk färg från rött till blått. Vi, vi tycks chanslösa och har inget stöd från våra politiska ombud.

I de allmännyttiga bolagen i Göteborg finns i tre av dem vardera 8 ledamöter från vänster och 6 från höger. De har alltså vänstermajoritet. Det fjärde har 2 från vänster och 2 från höger. Trots majoritetens röd-gröna färg har vänstern mage att begära hela 6,5% hyreshöjning. Det är skandalöst.

Vi drabbades 2023 av fyra procent hyreshöjning i Bostadsbolaget och nu vill förargelseväckande nog våra vänsterpolitiker höja igen. De agerar precis som högern. Finns ingen solidaritet, finns ingen tanke på att göra sina väljares vilja.

Hyresförhandlingarna med Hyresgästföreningen har strandats.

Vem tror på att det finns någon välfärd och rättvisa i Sverige idag? Vem bryr sig längre om politik när vänstern inte gör någon skillnad?

"Trångbodd hyresgäst"

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS