Malin Baryard Johnsson med sin häst Indiana under OS i Tokyo.
Malin Baryard Johnsson med sin häst Indiana under OS i Tokyo. Bild: Pontus Lundahl/TT

Vi måste kunna titta på stora tävlingar utan att betala extra

Via skatten betalas public service-avgiften med oerhört mycket mer pengar än tidigare, skriver Marie Hedberg.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS

Många hästintresserade i Sverige fick se en av tre svenska ryttare i OS-laghoppkvalet, sedan var det dags att betala för att se resten av ryttarna. Det är som att få se en halvlek av internationell fotboll och sedan krävas på mer pengar för att se andra halvleken!

När har Sveriges befolkning fått nog av att pengar styr vad vi får lov att se av stora mästerskap på tv? Via skatten betalas public service-avgiften med oerhört mycket mer pengar än tidigare, då avgiften är individuell och inte per hushåll.

Dessa pengar måste kunna gå till en rättighet för hela svenska folket: att få se OS och VM utan att betala dyra pengar till aktörer som ska sko sig. Det är dags för våra politiker att vakna och göra en insats.

ANNONS

Marie Hedberg

LÄS MER:Vännerna bakom första OS-guldet på 97 år

LÄS MER:Vill man se OS får ta sig till någon med udda kanal

LÄS MER:Ett tillfälligt avbrott för sport i tv kan vara nyttigt

LÄS MER:Discoverys svar: ”Största och mest komplexa produktionen”

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS