Att sätta folket i sådan här kris som nu, är under all värdighet. Det är tredje man som drabbas mycket hårt. Alla som gått och väntat på sina operationer i åratal och som lider av ständig värk och en konsekvens av detta dåligt psykiskt mående. Det måste sitta helt fel personer i våra regionstyrelser, skriver insändarskribenten.
Att sätta folket i sådan här kris som nu, är under all värdighet. Det är tredje man som drabbas mycket hårt. Alla som gått och väntat på sina operationer i åratal och som lider av ständig värk och en konsekvens av detta dåligt psykiskt mående. Det måste sitta helt fel personer i våra regionstyrelser, skriver insändarskribenten. Bild: isabell Höjman/TT

Vi har visst inte pengar till den krisande vården men 75 miljarder till Ukraina?

Släng lika lätt fram några miljarder till sjukvården och ta över ledarskapet och ansvaret för sjukvården från regionstyrelserna i Sverige, det är dags nu, skriver insändarskribenten.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du skriva en egen insändare? Mejla till: friaord@gp.se. Vill du svara eller har du synpunkter på en insändare? Använd samma mejladress och ange vilken insändare det gäller.

ANNONS

Hur kan man bara slänga fram 75 miljarder kronor till stöd för Ukraina? Jag har har inget emot det stödet, men min fråga är med tanke på situationen inom sjukvården i dag, hur många kassakistor har svenska staten att gräva ur och vart kommer alla dessa miljarder från förutom skattemedel som Sveriges befolkning betalar in? Det verkar finnas gott om pengar. Släng lika lätt fram några miljarder till sjukvården och ta över ledarskapet och ansvaret för sjukvården från regionstyrelserna i Sverige, det är dags nu.

Att sätta folket i sådan här kris som nu, är under all värdighet. Det är tredje man som drabbas mycket hårt. Alla som gått och väntat på sina operationer i åratal och som lider av ständig värk och en konsekvens av detta dåligt psykiskt mående. Det måste sitta helt fel personer i våra regionstyrelser. Man ställer sig frågan har någon av styrelsens ledamöter någonsin hamnat i en sådan situation? Nej de har troligen privata försäkringar som många andra, så väntetiden lär nog vara relativt kort.

ANNONS

Nu i dag läste jag också att cancerpatienter bland andra på grund av strejken kommer att drabbas av försenade provtagningar och diagnoser, inställda cellgiftsbehandlingar med mera.

Ni sätter människors hälsa och liv på spel för att ni har misskött sjukvården under en lång tid, ni har inte sett i god tid vart vi har varit på väg.

Hade ni i god tid höjt lönerna för sjukvårdens personal och sett över arbetsbelastningen så kanske vi hade haft en något så när bra sjukvård.

Patient 75 år, prio 3-4.

ANNONS