Om Göteborgs stad drar ned i förskolan, hur ska den kunna vara en trygg plats där barnen kan skapa sociala kontakter, lära och främst bli sedda och hörda, skriver insändarskribenten.
Om Göteborgs stad drar ned i förskolan, hur ska den kunna vara en trygg plats där barnen kan skapa sociala kontakter, lära och främst bli sedda och hörda, skriver insändarskribenten. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Vem drar i nödbromsen?

Vi läser dagligen om stressade barn, elever som inte når upp till rätt behörighet, barn och ungdomar som hamnar i kriminella banor och så vidare, skriver ”Upprörd förälder”

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du skriva en egen insändare? Mejla till: friaord@gp.se. Vill du svara eller har du synpunkter på en insändare? Använd samma mejladress och ange vilken insändare det gäller.

ANNONS
|

Vart är förskolan på väg? Pedagoger flyr yrket för att bibehålla sin hälsa och för att de inte kan stå för dagens verksamhet. Men vad händer?

Är vi som föräldrar medvetna om förskolans förändring? Göteborgs stad har sparkrav och visa förskolor tar in fler barn i barngrupperna medan andra stänger avdelningar, många pedagoger blir förflyttade plus hårdare restriktioner på att anskaffa vikarier!

Vi läser dagligen om stressade barn, elever som inte når upp till rätt behörighet, barn och ungdomar som hamnar i kriminella banor och så vidare.

Om Göteborgs stad drar ned i förskolan, hur ska den kunna vara en trygg plats där barnen kan skapa sociala kontakter, lära och främst bli sedda och hörda.

ANNONS

Vi föräldrar måste synliggöra vår oro och visa att vi inte går med på att våra barn ska hamna i kläm på grund av budget, så snälla höj din röst och dra i nödbromsen!!”

Upprörd förälder

ANNONS