Afghanska killar som jobbar inom hemtjänsten är noggranna och kompetenta, tycker skribenten.
Afghanska killar som jobbar inom hemtjänsten är noggranna och kompetenta, tycker skribenten. Bild: Andreas Olsson

Varför utvisa dessa kompetenta killar?

Jag förstår inte hur Migrationsverket resonerar, skriver signaturen Eldsjäl.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS
|

Mitt liv förändrades plötsligt en dag, jag fick en stroke. Detta har gjort att jag är hänvisad till rullstol. Jag har nu hemtjänst flera gånger om dagen och har skötts av de afghanska pojkarna som en baby.

Trots att jag har mångårig akademisk utbildning förstår jag inte hur Migrationsverket resonerar. Här utvisar man pojkar som har lärt sig svenska – och det är inte det lättaste språket – och utbildat sig till undersköterskor. De utvisas sedan från Sverige, trots att de inte ser någon framtid i hemlandet. Man kan inte finna mer kompetenta och noggranna killar än dessa som jobbar inom hemtjänsten.

ANNONS

Konstigt nog har många afghanska flickor som kommit hit fått uppehållstillstånd. Varför är det så orättvist?

En eldsjäl som hatar orättvisor och aldrig ger upp

LÄS MER:Öckeröborna öppnade sina hjärtan för de ensamkommande

LÄS MER:Hit flyr afghanerna som tvingas bort från Sverige

LÄS MER:Kvinnor får hjälparbeta i Afghanistan igen

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS