Således gjorde din dotter rätt när hon ingrep i situationen. Hon var säkerligen, i och med sin nära ålder med förövarna, mer kompetent att bemöta situationen än alla de andra passagerarna på bussen. Oavsett kön, skriver insandarskribenten. Bilden är en genrebild.
Således gjorde din dotter rätt när hon ingrep i situationen. Hon var säkerligen, i och med sin nära ålder med förövarna, mer kompetent att bemöta situationen än alla de andra passagerarna på bussen. Oavsett kön, skriver insandarskribenten. Bilden är en genrebild. Bild: FREDRIK SANDBERG / TT

Varför kräva att just männen ska ingripa – vi är väl jämställda?

De åberopade bara sin rättighet att låta någon annan yngre, mer vältränad eller helt enkelt en mer kompetent person ta tag i situationen, skriver signaturen Nisse Hult.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du skriva en egen insändare? Mejla till: friaord@gp.se. Vill du svara eller har du synpunkter på en insändare? Använd samma mejladress och ange vilken insändare det gäller.

ANNONS
|

Vad männen på bussen anammade, inklusive din dotter, var att vi lever i ett jämställt samhälle där ”kvinnor och män har samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter inom alla områden i livet” (Jämställdhetsmyndigheten).

Det finns således ingen grund till att varken anklaga männen på bussen för feghet eller att förvänta sig att någon av dessa män skall ingripa, bara i sin egenskap i att vara man, eftersom ”jämställdhet markerar jämlikhet mellan könen och att könen har samma värde” (Jämställdhetsmyndigheten).

”En mamma” verkar ha förbisett att i dessa orostider är det inte bara är upp till männens skyldighet att ingripa, utan även kvinnornas! Därför finns det ingen anledning att kalla dessa män för ”fega”. De åberopade bara sin rättighet att låta någon annan yngre, mer vältränad eller helt enkelt en mer kompetent person ta tag i situationen.

ANNONS

Således gjorde din dotter rätt när hon ingrep i situationen. Hon var säkerligen, i och med sin nära ålder med förövarna, mer kompetent att bemöta situationen än alla de andra passagerarna på bussen. Oavsett kön.

Nisse Hult”

ANNONS