Insändarskribenten har själv försökt jämföra priserna mellan en Coop och Lidl.
Insändarskribenten har själv försökt jämföra priserna mellan en Coop och Lidl. Bild: Jessica Gow/TT

Varför har det blivit dyrare på Coop?

Ofta erbjuds vi kunder ett lägre pris per styck när man köper två eller tre varor, men många fattigpensionärer behöver bara en, skriver Ulf Birath.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS

Har sedan tio år handlat det mesta i den lokala Coop-butiken, men på sistone känt att prisnivån blivit så hög. Och flera i min närmiljö har sagt det samma. Därför gjorde jag min senaste halvstora månadsinköp på Lidl.

Jag handlade ett tvärsnitt av det vanligaste, alltifrån färskvaror till mer sällanköpsvaror och kvittot hamnade på 732 kronor. Sedan tog jag kvittot och gick till min lokala Coop och jämförde motsvarande varor. Varumärkena var ju inte alltid desamma och inte heller vikt och volym. Coops varor var generellt i mindre förpackningar, men i stort sett var innehållet detsamma. Det visade sig att Coops varor kostade runt 30 procent mer.

ANNONS

Ofta erbjuds vi kunder ett lägre pris per styck när man köper två eller tre varor, men många fattigpensionärer behöver bara en.

Coop som en gång kom till för att konkurrera med de privata handlarna; vart har ni tagit vägen? Nu är ni dyrare än konkurrenterna.

Ulf Birath

LÄS MER:Så mycket dyrare har maten blivit i Göteborgsbutikerna

LÄS MER:Olika pris på hyllkanten och i kassan – detta gäller

LÄS MER:Familjen Jardeby om färdiga matkassar: ”Mer hälsosamt”

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS