Insändarskribenten har själv försökt jämföra priserna mellan en Coop och Lidl.
Insändarskribenten har själv försökt jämföra priserna mellan en Coop och Lidl. Bild: Jessica Gow/TT

Varför har det blivit dyrare på Coop?

Ofta erbjuds vi kunder ett lägre pris per styck när man köper två eller tre varor, men många fattigpensionärer behöver bara en, skriver Ulf Birath.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du skriva en egen insändare? Mejla till: friaord@gp.se. Vill du svara eller har du synpunkter på en insändare? Använd samma mejladress och ange vilken insändare det gäller.

ANNONS
|

Har sedan tio år handlat det mesta i den lokala Coop-butiken, men på sistone känt att prisnivån blivit så hög. Och flera i min närmiljö har sagt det samma. Därför gjorde jag min senaste halvstora månadsinköp på Lidl.

Jag handlade ett tvärsnitt av det vanligaste, alltifrån färskvaror till mer sällanköpsvaror och kvittot hamnade på 732 kronor. Sedan tog jag kvittot och gick till min lokala Coop och jämförde motsvarande varor. Varumärkena var ju inte alltid desamma och inte heller vikt och volym. Coops varor var generellt i mindre förpackningar, men i stort sett var innehållet detsamma. Det visade sig att Coops varor kostade runt 30 procent mer.

ANNONS

Ofta erbjuds vi kunder ett lägre pris per styck när man köper två eller tre varor, men många fattigpensionärer behöver bara en.

Coop som en gång kom till för att konkurrera med de privata handlarna; vart har ni tagit vägen? Nu är ni dyrare än konkurrenterna.

Ulf Birath

LÄS MER:Så mycket dyrare har maten blivit i Göteborgsbutikerna

LÄS MER:Olika pris på hyllkanten och i kassan – detta gäller

LÄS MER:Familjen Jardeby om färdiga matkassar: ”Mer hälsosamt”

ANNONS