Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Ge oss krögare en chans att hjälpa till. , skriver krögaren Peter Iwers. Bild: Sanna Tedeborg
Ge oss krögare en chans att hjälpa till. , skriver krögaren Peter Iwers. Bild: Sanna Tedeborg

Varför serveringsstopp på krogen?

Om krogen är stängd är det svartklubb och hemmafester som gäller för många, skriver Peter Iwers.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Länge har vi alla lyssnat och tvingats lyda regeringens och Folhälsomyndighetens restriktioner. Många restriktioner är bra. Som avståndet, att man inte är för nära andra sällskap, till exempel.

Att vi lever i en pandemi förnekar jag inte såklart, men en del restriktioner är till synes helt utan underlag. Därför KRÄVER jag att vi får någon form av underlag till varför serveringsstoppet finns och som det verkar nu, förlängs?

Smittan ökar säger Löfven, men enligt Johan Carlson på Folkhälsomyndigheten är det främst i privata sammanhang.

Ni vet ju självklart att om krogen är stängd är det svartklubb och hemmafester som gäller för många.

Ge oss krögare en chans att hjälpa till. Vår personal är utbildad att hantera trängsel och berusade människor. Vi följer dessutom de avståndsrestriktioner som finns och vi har handsprit och tydlig information i våra lokaler.

Peter Iwers

LÄS MER: "Kan Tegnell bestämma att bussen är en klubb?"

LÄS MER: Löfvens besked: Inga lättade restriktioner

LÄS MER: Göteborgs krögare i krismöte efter regeringens besked

LÄS MER: In Flamesstjärnan Peter Iwers JO-anmäler Lena Hallengren