Rambergsskolans ombyggnad kommer att kosta 26,7 miljoner kronor extra, alltså dubbelt så mycket som budgeterat.
Rambergsskolans ombyggnad kommer att kosta 26,7 miljoner kronor extra, alltså dubbelt så mycket som budgeterat. Bild: Per Wahlberg

Var kommer pengarna ifrån?

Man frågar sig var Göteborgs kommun får fram de pengar som alltid saknas när budgetar överskrids och försenas, skriver signaturen C Björk.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS

Nu är det väl ändå på tiden att Göteborgs kommun ser över sin organisation och rutiner beträffande ny- och ombyggnader av stadens Infrastruktur och offentliga byggnadsprojekt.

Mig veterligt finns det inte många, om ens något, projekt på senaste tiden där den ursprungliga budgetramen har hållit hela vägen.

Några exempel på senaste tiden är Sjöfartsmuseet där det redan efter kort tid konstaterades att budgeten inte kommer att hållas då byggnaden står på berg, något som varenda göteborgare med normalt sunt förnuft redan konstaterat.

Ombyggnaden av Götatunnelprojektet sprack också, där räckte pengarna bara till halva projektet. Till dessa kan läggas ombyggnad av Rambergsskolan, Sannaskolan, med mera.

Man frågar sig var Göteborgs kommun får fram de pengar som alltid saknas? Är det övriga förvaltningar som får ge avkall på sina investeringar, eftersom jag har svårt att tro att det finns så mycket pengar avsatta för felräkningar och oförutsedda kostnader?

ANNONS

Vad har de personer för kompetens och ansvar som handskas med budgetar och våra skattepengar på detta sätt?

Alldeles uppenbart är kostnadsberäkningar deras sämsta gren.

Hade privata företag bedrivit sin verksamhet på liknade premisser så hade det garanterat slutat med uppsägningar på många håll och dessutom utan avgångsvederlag för de ansvariga. Om nu företagen klarat sig från konkurs innan dess .

C Björk

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS