Låt Ingvar Carlssons bok bli en studiecirkel hos ABF, skriver Hans Mannefred.
Låt Ingvar Carlssons bok bli en studiecirkel hos ABF, skriver Hans Mannefred. Bild: Nils Petter Nilsson

Våga samtala om döden

Låt Ingvar Carlssons bok bli en studiecirkel hos ABF, skriver Hans Mannefred.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS

Ingvar Carlsson i Tyresö från Borås har gett ut boken ”I sällskap med döden”. Han berättar öppet som en bok i sin bok om sin pappas död. Ingvar var då 12 år. En gripande berättelse.

Ingvar Carlsson minns också Olof Palmes död. Året var 1986. Han berättar också om sina minne från Anna Lindhs bortgång.

I slutet av boken kommer han in på att hans fru fått Alzheimers sjukdom. Det är 20 000 i Sverige som har sjukdomen och 20 miljoner i världen Det är starkt av Ingvar att berätta om detta. Och det kan vara värdefullt för de anhöriga till personer med denna sjukdom.

ANNONS

Boken kan läsas enskilt, men kan också bli en studiecirkel hos ABF.

Vi måste våga samtala om döden. Nu har Ingvar öppnat dörren för detta. Låt ABF:s studiehem - med låg tröskel och högt i tak - vara en plats där detta äger rum.

Hans Mannefred

LÄS MER:Tänk på döden – den är en del av livet

LÄS MER:De möter döden varje dag – vad har det lärt dem?

LÄS MER:Därför framstår döden som ett misslyckande – för många

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS