Varje dag  kommer jag att stanna upp och se vad jag har, våga lita på att det håller, skriver Antima Linjer.
Varje dag kommer jag att stanna upp och se vad jag har, våga lita på att det håller, skriver Antima Linjer. Bild: Gorm Kallestad

Våga lita på att det bästa ligger framför dig

Kanske är det så att vi inte ser vad vi har för att vi redan innan har bestämt oss för vad vi ska se? skriver Antima Linjer.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS

Ni som med stor bävan sett hur högtiden närmat sig och önskat att den fort ska gå över, kan jag trösta med att när ni läser detta, är påsken över och ni överlevde ytterligare en storhelg.

Sociala medier ropar ut hur lyckat allt ska se ut och ångesten stiger i takt med scrollandet på telefonen. Men varför är det jobbigt? Vad förväntar vi oss?

En hemlös stannade mig och frågade om jag jobbar i kyrka. Jag svarade ”Öh, nej”. Personen sa att det inte var någon @%*#$ idé att försöka bli en bättre människa: ”Ingen vill lyssna eller orkar bry sig om mig”. Jag svarade att det inte var rättvist, jag stod ju där och hade inte bråttom iväg. Personen svarade ”Jag tänkte inte så. Du stod för nära så jag såg inte, förlåt”.

ANNONS

Kanske är det så att vi inte ser, precis som med storhelgen, vad vi har för att vi redan innan har bestämt oss för vad vi ska se.

Jag sa till personen, att jag varje dag efter detta kommer att stanna upp och se vad jag har, våga lita på att det håller, innan jag väljer att dra slutsatser. För jag är helt övertygad om att det bästa ligger framför. Jag möttes av ett tack och ett leende. Det gjorde min dag.

Antima Linjer

LÄS MER:Du ligger inte efter – bara följer din egen takt

LÄS MER:Qigong en hälsobro mellan livsenergi och arbete

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS