Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ska ”Britt-Marie, 45” vänta på barnbarn när hon inte längre platsar i yrkeslivet?, skriver insändaren. Bild: Fredrik Sandberg/TT
Ska ”Britt-Marie, 45” vänta på barnbarn när hon inte längre platsar i yrkeslivet?, skriver insändaren. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Vad ska "Britt-Marie, 45" göra fram till pensionen?

Jag, som är tio år äldre än Britt-Marie, har insett att kvinnor över 50 kan sluta drömma om att få komma på intervju och byta jobb, skriver Eva-Marie, 55.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Något oklart vad CUF hade tänkt sig att ”Britt-Marie, 45” ska göra när hon inte längre platsar varken i yrkeslivet eller i fikarummet. Sitta och vänta på barnbarn? Det är ju ganska långt till pensionen.

Har CUF tänkt sig att alla ska vara under 45 år och att enbart män över 45 är välkomna på arbetsmarknaden? Det är chockerande och samtidigt väldigt ledsamt att höra hur en ung tjej kan stå och framföra detta budskap. Har vi kvinnor inte kommit längre i vår sammanhållning?

Jag, som är tio år äldre än Britt-Marie, har insett att kvinnor över 50 kan sluta drömma om att få komma på intervju och byta jobb. Varför? Vi har inga småbarn och minst 15 år kvar till pension. Vi har all tid i världen att göra ett riktigt bra jobb och, framförallt, hur mycket kunskap och erfarenhet som helst att bidra med.

Dessutom tror jag att fikarasterna hade varit bra mycket tråkigare utan ”Britt-Marie, 45” och alla hennes medsystrar. Vi måste sluta med denna åldersfixering i Sverige och se alla åldrar som en tillgång!

Eva-Marie 55

LÄS MER: Cuf:s ordförande Réka Tolnai om fiktiva Britt-Marie, 45: ”Många misstolkar med flit”

LÄS MER: Fynden: ”Lata” Britt-Marie får mer gjort än 20-åringar

LÄS MER: Ingen välfärd utan "Britt-Marie, 45"