I dessa tider av inflation och nedskärningar är det många familjer som inte har råd med en flashig skidresa utan är hänvisade till de sportlovsaktiviteter som erbjuds i närområdet, skriver Bengt Jonasson.
I dessa tider av inflation och nedskärningar är det många familjer som inte har råd med en flashig skidresa utan är hänvisade till de sportlovsaktiviteter som erbjuds i närområdet, skriver Bengt Jonasson. Bild: Bengt Jonasson

Fria ord: Vad händer med Göteborgs förr så välbesökta skidbacke?

Varför står denna fina anläggning oanvänd när man med enkla medel skulle kunna erbjuda Göteborgs invånare möjlighet till utförsåkning på spårvagns- och bussavstånd, skriver Bengt Jonasson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du skriva en egen insändare? Mejla till: friaord@gp.se. Vill du svara eller har du synpunkter på en insändare? Använd samma mejladress och ange vilken insändare det gäller.

ANNONS
|

Söndagen den 11 februari klockan 14.00 passerade jag Brudarebacken under min vandring i vårt underbara Delsjöreservat. Inga liftköer, inga parkeringsproblem, nästan ingen snö och noll besökare! Vad händer med denna förr så välbesökta skidbacke? Jag tror inte att jag sett denna centralt belägna skidbacke i drift sedan långt innan pandemin!?

Vad jag kan se så finns det värmestuga och café, stor nybyggd maskinhall och litet nybyggt förråd. Backen är utrustad med skidlift, snökanoner och belysning och man har tillgång till både el och vatten. Visserligen är vattnet på platsen inte drickbart men det duger gott att göra konstsnö av! Och slutligen är det asfalterad väg fram till två olika parkeringsplatser.

ANNONS

I dessa tider av inflation och nedskärningar är det många familjer som inte har råd med en flashig skidresa utan är hänvisade till de sportlovsaktiviteter som erbjuds i närområdet. Varför står denna fina anläggning oanvänd när man med enkla medel skulle kunna erbjuda Göteborgs invånare möjlighet till utförsåkning på spårvagns- och bussavstånd, eventuellt kompletterat med små ”Flexlinjebussar” mellan hållplats och skidbacke?

Visst finns det sportlovsaktiviteter på våra museer och kulturhus men tänk att kunna åka sig trött i skidbacken och avsluta med en varm kopp choklad med vispgrädde och ljummen kanelbulle!

Sportlovshälsningar

Bengt Jonasson

ANNONS