Jag önskar att jag och min familj inte tvingas möta Irans förtryck igen, skriver Narges Moosavloo.
Jag önskar att jag och min familj inte tvingas möta Irans förtryck igen, skriver Narges Moosavloo. Bild: Anders Ylander

Utvisa inte min dotter och mig till Iran

Jag önskar att Migrationsverket inser faran med att skicka barn till Iran, skriver Narges Moosavloo.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS
|

Sverige bryr sig om barn. Ibland blir skolpersonal eller socialtjänsten oroliga när barn ska resa utomlands. Om de ser att barnen kan drabbas på något sätt får de inte resa.

Jag flydde med mina barn från Iran till Sverige för tre år sedan. Jag är kvinna och jag är kristen. Jag bär inte längre hijab och inte heller min dotter. Men nu vill Migrationsverket skicka oss till Iran. Vi fick avslag i Migrationsöverdomstolen i november.

Hela familjen har protesterat tillsammans här i Sverige mot regimen i Iran. Men det går inte att göra det i Iran. Man får inte fritt säga eller skriva vad man tycker. Det går inte att vara kvinna med liv och frihet i Iran. Detta måste förändras. De behöver andra ledare för nu är landet sjukt.

ANNONS

Jag önskar att Migrationsverket inser faran med att skicka barn till Iran. Jag är orolig för våra liv. Jag är glad för tjejer och kvinnor som nu slipper utvisas till Afghanistan. De kan få uppehållstillstånd i Sverige som flyktingar eftersom det är så farligt att vara kvinna i hemlandet.

Jag önskar samma sak för oss från Iran. Jag önskar att jag och min familj inte tvingas möta Irans förtryck igen. Jag önskar ett fritt Iran.

Narges Moosavloo

LÄS MER:Sverige skyddar afghanska kvinnor och flickor

LÄS MER:Andra demonstranten avrättad efter protester i Iran

LÄS MER:Iransk media förnekar att moralpolisen läggs ner

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS