Många av oss volontärer ger nu läxhjälp på nätet och inser hur mycket svårare det är att klara studierna hemifrån för den här gruppen, menar insändarskribenten.
Många av oss volontärer ger nu läxhjälp på nätet och inser hur mycket svårare det är att klara studierna hemifrån för den här gruppen, menar insändarskribenten. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Ungdomar som drabbas dubbelt

Det nya coronaviruset ställer till det för de ungdomar som är beroende av studier och möjligheten till jobb för att få uppehållstillstånd, skriver Margareta Andre.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du skriva en egen insändare? Mejla till: friaord@gp.se. Vill du svara eller har du synpunkter på en insändare? Använd samma mejladress och ange vilken insändare det gäller.

ANNONS
|

Jag är volontär på ett språkcafé som drivs i Individuell Människohjälps regi . Där har jag lärt känna många ungdomar som kom 2015, och som nu går på gymnasiet och utlovats uppehållstillstånd om de tar studenten och skaffar jobb med minst två års anställning inom ett halvår efter examen.

Redan innan coronapandemin var detta ett väldigt stort krav att ställa.

Nu hotas dom av utvisning om de inte klarar kraven trots – att många valt att gå omvårdnadsprogrammet och skulle behövas på massor av arbetsplatser.

Många av oss volontärer ger nu läxhjälp på nätet och inser hur mycket svårare det är att klara studierna hemifrån för den här gruppen.

ANNONS

Att sen få jobb i denna enorma arbetslöshet som följer i spåren av corona är antagligen omöjligt.

Ska de här ungdomarna drabbas dubbelt av pandemin?

Hörde just Moderaterna på radio hävda att klarar ungdomarna inte kravet ska de skickas tillbaka!

Vi måste lyfta den här frågan innan det är för sent.

Margareta Andre

Läs också: DEBATT: Vi måste skydda de med tillfälliga uppehållstillstånd

ANNONS