Undervisning ska ske på svenska

Inte nog med att segregationen växer genom den stora mängden friskolor. Det borde också vara förbjudet att undervisa på annat språk än svenska, skriver C-G Pernbring och P-O Albinsson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS

Äntligen börjar folk vakna angående Engelska skolan. Det är sannerligen på tiden. Segregationsproblemen inom dagens skola har redan både lärarfacken och lärarkåren sedan länge varnat för.

Tyvärr nämns aldrig ämnet "engelska" i sammanhanget. För det borde också vara förbjudet med engelska friskolor i Sverige. Svenska är vårt modersmål och inget annat. Skolor som finns och är registrerade i Sverige ska givetvis alltid ha svenska som undervisningsspråk (första språk). Helt självklart!

Som sagt, både etableringen och engelskan strider mot svensk språklag, anser vi. Dessutom är svenska vårt officiella huvudspråk i landet. Engelskan har inte denna status.

C-G Pernbring

ANNONS

P-O Albinsson

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS