I vårt samhälle finns så mycket enkla fysiska arbeten som inte blir gjorda, men borde göras för att livet bland annat skall bli bättre för många äldre och handikappade. De behöver hjälp med städning, försterputs, handla, mattransporter etcetera, skriver insändarskribenten.
I vårt samhälle finns så mycket enkla fysiska arbeten som inte blir gjorda, men borde göras för att livet bland annat skall bli bättre för många äldre och handikappade. De behöver hjälp med städning, försterputs, handla, mattransporter etcetera, skriver insändarskribenten. Bild: Martina Holmberg / TT

Tvinga alla sysslolösa unga att utföra viktiga enkla jobb

I vårt samhälle finns så mycket enkla fysiska arbeten som inte blir gjorda, men borde göras för att livet bland annat skall bli bättre för många äldre och handikappade, skriver Ingemar B. Karlsson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS
|

Var tionde ungdom går inte någon utbildning och jobbar inte. Det är förfärligt! Samtidigt är det en starkt bidragande orsak till att vi har problem med ungdomskriminalitet.

Ge våra ungdomar någon form av sysselsättning på dagarna, så ges inte tid till många olagliga handlingar. Gör den till obligatorisk och kalla den ”De ungas samhällstjänst”.

I vårt samhälle finns så mycket enkla fysiska arbeten som inte blir gjorda, men borde göras för att livet bland annat skall bli bättre för många äldre och handikappade. De behöver hjälp med städning, försterputs, handla, mattransporter etcetera.

I vår natur och vår omgivning finns många brister som skulle kunna åtgärdas. Jag tänker på renhållning runt våra stränder, och hur stora landområden växer igen med buskar och sly som förhindrar oss att vistas där och som försämrar sikten och trafiksäkerheten.

ANNONS

Våra skogar och sjöar behöver bättre tillsyn och vård. Utbilda våra unga till skogsplantering och vatten- och viltvård .

Drunkningsolyckorna är alldeles för många vid våra badstränder sommartid. Här skulle antalet utbildade badvakter som snabbt kan ingripa vid tillbud göra stor nytta.

Trafiksituationen runt våra skolor i våra städer är riskfylld då skolan börjar på morgonen eller på eftermiddagen. Här skulle några trafikvakter förbättra situationen vid infarter och övergångsställen.

Var och en kan tänka efter och ni finnes många viktiga sysselsättningar som inte blir gjorda i vår samhälle.

Jag förstår att många frågar sig vad detta kostar, men eftersom åtgärder är nödvändiga, kommer det att kosta. Vad kostar mera poliser, fler fängelser, ungdomsanstalter, domstolar?

Och dessutom vet man, att längre tid i fängelse bidrar inte till avhållsamhet från brott efteråt.Tvärtom. Vad man vet är att arbete ger hälsa och välstånd och minska individens benägenhet att utföra brott.

Ingemar.B.Karlsson

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS