Trasiga jeans absurd modenyck

Manipulation av människor måste ha nått sin absoluta höjdpunkt när jeansföretagen kan få individer att köpa ”trasiga" jeans, skriver Bengt Johansson.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: friaord@gp.se

ANNONS

"Somliga går med trasiga jeans / Säg vad beror det på / Gud fader som i himmelen finns / Kanske vill ha det så". Ett utdrag ur Cornelis Vreeswijks Somliga går med trasiga skor. Trasiga skor ersatt med trasiga jeans!

Manipulation av människor måste ha nått sin absoluta höjdpunkt när jeansföretagen kan få individer att köpa ”trasiga" jeans! Om dessa jeans hade köpts från fattiga människor som en hjälp till dem hade det varit en god sak men så är det inte. Det är etablerade multinationella företag som säljer dessa jeans för priser till och med över dem för hela jeans!

ANNONS

Någon myntade en gång att, ”Allt går att sälja med mördande reklam”, vilket klart bevisas när människor köper trasiga föremål som de också betalar mer för än för hela sådana. Jag funderar på vad nästa trasiga produkt som säljs till manipulerade omedvetna människor kan bli?

Detta är en skam och skymf mot de människor som är så fattiga att de är tvungna att gå med trasiga jeans! De som inte har något alternativ. I fattiga länder (varav jag varit i ett flertal) sätter man en stolthet i att exempelvis skicka sina barn till skolan i hela och rena kläder.

Jag uppmanar alla människor att tänka själva och fundera över vart manipulationen vill leda er!

Bengt Johansson

ANNONS