Inget företag gillar att anställda lyfter konkurrenterna, menar insändarskribenten.
Inget företag gillar att anställda lyfter konkurrenterna, menar insändarskribenten. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Tjänstefel att gå med konkurrentens tröja

Enligt mig har Öis gjort helt rätt och de skulle kunna ha gjort ännu mer, skriver Fredrik i en replik.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du skriva en egen insändare? Mejla till: friaord@gp.se. Vill du svara eller har du synpunkter på en insändare? Använd samma mejladress och ange vilken insändare det gäller.

ANNONS
|

Replik

19/11 Får inte fotbollsspelare ha andra lags tröjor?

Som inbiten fotbollssupporter som brinner för laget i med- och motgång, förstår jag ingenting av ditt inlägg. Självklart ser man på supporterskap på olika sätt, vissa är fanatiker medan andra kollar in tabellen då och då.

För mig är det ett tjänstefel att ikläda sig konkurrenternas kläder.

Jag arbetar och gör det i en bransch med många konkurrenter. Skulle det komma fram till min arbetsgivare att jag hängde på konkurrentens firmafest, iklädd tröja med deras logga på, hejandes över deras förträffliga försäljningssiffror (som förmodligen går ut över vinsten på bolaget som jag är anställd på) hade detta inte passerat obemärkt?!

ANNONS

Oavsett vilken serie de spelar i, ”tar” Häcken" publik från Öis eftersom de har större publicitet och framgång. Publik på matcherna ger mer intäkter. Att en anställd spär på intresset för ett konkurrerande bolag (klubb) genom rubriker, hjälper inte direkt bolaget (klubben) han är anställd av.

Hoppas att du förstår problematiken. Enligt mig har Öis gjort helt rätt och de skulle kunna ha gjort ännu mer. Otroligt att den anställde är kvar i klubben över huvud taget.

Fredrik

LÄS MER:Öis Elias Gustafson fåordig om petningen i kvalet

LÄS MER:Utspelet från Öis-mittfältaren inför avgörandet av superettan

LÄS MER:Häcken i serietopp efter galen slutminut

ANNONS