Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Tillsätt en terrorkommission

Politikerna duckar om IS-terroristerna och en internationell tribunal kommer att ta många år. Tillsätt en terrorkommission, skriver signaturen Boj.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Tillsätt en kommission med rättslig kompetens för att avgöra hur Sverige skall handskas med återvändande IS-krigare och deras familjer. Politikerna duckar och en internationell tribunal kommer att ta många år.

Det är inte särskilt trevligt att tänka sig att återvändande från kalifatet går fria här. Polis och Säpo kan knappast övervaka de återvändandes inflytande och gärningar. För varje dag minskar chansen att få information från de drabbade om vilka personer som varit ansvariga för de bestialiska grymheter som medlemmar i kalifatet ägnat sig åt.

En kommission med lämplig sammansättning skulle snabbt kunna lätta bördan för vårt politiska system genom att utarbeta ett förslag om hur de återvändande från kalifatet och andra terrorgrupper skall bemötas vid hemkomsten till Sverige.

Boj