Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

De jag mött i samma situation har inte alla blivit helt OK, men många har ett bra liv, skriver insändaren.  Bild: Johan Nilsson/TT
De jag mött i samma situation har inte alla blivit helt OK, men många har ett bra liv, skriver insändaren. Bild: Johan Nilsson/TT

Till dig som inte mår toppen – ta hjälp

Det är med en härlig känsla jag med 100 procents säkerhet kan säga att jag blivit hjälpt av psykiatrin, skriver ”Erik”.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

Replik

19/3 Har någon blivit genuint hjälpt av psykiatrin?

Med stor förvåning läste jag inlägget är ”EffBe” frågar sig om någon någonsin har blivit genuint hjälpt av psykiatrin? Det är med en härlig känsla jag med 100 procents säkerhet kan ge dej det rätta svaret. Ja det finns det!

Delar av informationen stämmer, mediciner kan ha biverkningar – men behandlingar kan också ha effekter.

Min egen resa "pågick" under några år där kulmen kom när jag kraschade. Det enda jag försökte klara av, var att sova. Minnet av paniken när jag äntligen trodde mej lyckats sova en natt, men bara sovit i tio minuter är obeskrivlig.

Genom hjälp av ambulanspersonal och den underbara personalen på Sahlgrenskas psykiatrimottagning, superhjältarna på ETC, liksom familj, vänner och chefer/arbetskamrater, så har jag nu arbetat i flera år utan en timmes sjukskrivning. De jag mött i samma situation har inte alla blivit helt OK, men många har ett bra liv.

Under veckorna på psyket, med 24-timmarskoll, så heter man alltid "förnamn och aldrig annat". Stort tack till all underbara och ödmjuka personal som gav "Erik" starten till nytt liv våren –14.

Till alla som inte mår toppen idag uppmanar jag er att ta hjälp – av vården, vänner, familj, föreningar och arbete. Hitta din verktygslåda för att ta de många små stegen i rätt riktning.

Erik

LÄS MER: Vårdskada i psykiatrin vanligare bland kvinnor

LÄS MER: 143 avvikelser från rättspsykiatrin 2020

LÄS MER: Ivo-kritik mot psykiatrimottagning