Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
En ansvarig politiker kännetecknas av att inse problem i samhället och hitta nya och gränsöverskridande lösningar, skriver insändarskribenten som ett svar på en debattartikel av Annika Strandhäll (S).  Bild: Anders Wiklund/TT
En ansvarig politiker kännetecknas av att inse problem i samhället och hitta nya och gränsöverskridande lösningar, skriver insändarskribenten som ett svar på en debattartikel av Annika Strandhäll (S). Bild: Anders Wiklund/TT

Ta av skygglapparna Annika Strandhäll

Annika Strandhälls (S) anklagelser mot Ulf Kristersson är ingenting jämfört med Socialdemokraternas svek, skriver Lena Palm.

Det här är en insändare. Åsikter och idéer som framförs är skribentens egna. Vill du svara eller har du synpunkter på insändaren? Använd kommenteringsfunktionen under insändaren. Vill du skriva en egen insändare mejla till: [email protected]

I debattartikeln i GP den 23 juli talar du Annika Strandhäll om Ulf Kristerssons brutna löften. Socialdemokraterna har svikt ett helt folk på många områden genom brutna löften och oansvarig politik. Därför går inte att lita på Socialdemokraterna.

Gårdagens lösningar

En ansvarig politiker kännetecknas av att inse problem i samhället och hitta nya och gränsöverskridande lösningar. Det är just det Kristersson gör. Samhället och det politiska landskapet har förändrats enormt i och med den grova brottsligheten och bakomliggande orsaker. Några riksdagspartier blundar alltjämt för vidden av den grova kriminaliteten och vägrar ta av skygglapparna.

Med dessa partier samarbetar socialdemokraterna. Uppenbart har inte socialdemokratisk politik fungerat när cirka 20 procent av väljarna föredrar Sverigedemokraterna. Därför är det fullt logiskt att föra samtal med dem. Det går inte att klamra sig fast vid gårdagens lösningar och vara naiv när det dagligdags sker mord, bombdåd, bilbränder, rån och narkotikan flödar. Strandhäll tycks helt ha förträngt Socialdemokratins djupgående samarbete med Vänsterpartiet som är forna kommunister och som blundade för grymma utrensningar.

Fattiga pensionärer

Alla skattekronor som Socialdemokraterna har kasserat in med löften om god välfärd och trygghet är de facto tomma ord eftersom dagens fattigpensionärer är just fattiga. Särskilt äldre kvinnor som varit obetalda husmödrar och fostrat dugliga barn, dem har ni socialdemokrater vänt ryggen och satt på permanent svältkur. Här Annika Strandhäll, kan man tala om brutna löften, låg moral och obefintlig etik. En havererad skola är ett annat misslyckat område. Sverige är i dag ett land på dekis. Jag är född på 1950-talet när Socialdemokraterna var fantastiska. Men det är länge sedan ni hade en politik som gav framtidstro. För två månader sedan valde jag att bli medlem i Moderaterna. Inte för att jag alltigenom är jättemoderat utan för att Moderaterna är det mest vidsynta och framsynta av Sveriges nuvarande partier.

Lena Palm, nybliven medlem i Moderaterna i Göteborg